Hopeakorut ovat upean juhlavia, mutta vuosien mittaan tummuvat ikävästi. Puhdistamiseen on monta tapaa, jotka eivät edes maksa paljon.

Hopea tummuu, kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Oikealla tavalla hoitamalla korut säilyvät kuitenkin kauniina pitkään.

Pöly ja irtolika lähtevät pelkän juoksevan veden alla. Hopeakorua voi putsata myös lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla tai vaikkapa astianpesuaineella. Käytä apuna pehmeää hammasharjaa, jonka avulla pääset käsiksi vaikeimpiinkin paikkoihin.

Hopean puhdistukseen ja kiillotukseen myydään myös täsmäaineita ja -välineitä. Kultasepänliikkeiden lisäksi niitä löytää monista marketeista. Erilaisille hopeaesineille on olemassa omat aineensa, joten kannattaa varmistaa ammattilaiselta, mikä sopii etenkin arvokkaalle korulle ennen sen puhdistusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suolavesikin auttaa

Tummuneita hopeaesineitä voidaan puhdistaa myös sähköä johtavan aineen kuten suolan tai soodan avulla. Hopeaesineet kääritään löysästi alumiinifolion sisään ja laitetaan kulhoon, jossa on lämmintä tai kuumaa vettä sekä ruokasuolaa tai -soodaa. Esineet puhdistuvat jopa muutamassa minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Loppusilaus poistaa viimeisetkin tummumat: puhdistetut esineet kannattaa vielä kiillottaa vaikkapa villasukalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla