Pariskunta ei löytänyt kaupoista sopivailmeistä sänkyä, joten nikkaroitiinpa itse. Saatiin sopivan huolettoman näköinen, passelisti karkeailmeinen lautasänky. Ota tästä ohjeet helppotekoiseen petiin.

 Sängyn tekemiseen tarvittiin

* höylättyä lautaa, jonka leveys on 12 senttiä

* puutavaraa kooltaan 2 x 2 tuumaa eli niin sanottua kakkoskakkosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

* ruuveja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* läpikuultavaa valkoista maalia.

Näin sänky syntyi:

1) Ensin tehtiin kakkoskakkosesta suorakaiteen muotoinen tukiranka, joka on ulkomitoiltaan samanmittainen sänkyyn tulevan patjan kanssa. Sänkyyn hankittiin patjaksi Ikean Hyllestad, jonka mitat ovat 160 x 200 cm, eli tämän kokoiseksi tehtiin tukiranka. 

2) Tukirankaan kiinnitettiin puuparrujalat. Jalat ovat kakkoskakkosta. Jalkojen ja tukirangan korkeus on vähemmän kuin koko sängyn korkeus, koska myöhemmin lautaverhoilua tehdessä patjalle jätetään oma ”kuoppansa”. 

3) Pohjalle laitettiin yksi lauta ristiin, jotta sänky säilyttää muotonsa jämäkästi. Sitten laitettiin laudat tukirangan päälle sängyn sälepohjaksi. (Kuvat alla.)

 

4) Lopuksi sänkyyn ruuvattiin sivulaudat. Patjakuopan syvyys on 4,50 cm. (Kuva alla.) Sängyn kokonaiskorkeus on 38 cm, patjan kanssa 56 cm. 

5) Sänky maalattiin kahteen kertaan kuultavanvalkoisella huonekalumaalilla. 

Sänky on ollut käytössä jo jonkin aikaa, ja se on käyttäjiensä mielestä mukava ja tukeva hyvien unien peti. Sängyssä viihtyy myös perheen koira, amerikankarvatonterrieri Nelli.

Lue myös:

Näin teet navettalankuista trendipenkin

Kymmenen kysymystä terassin huollosta 

Näin teet yrteille lasiamppelit

Sisältö jatkuu mainoksen alla