Liika kastelu saa amarylliksen venymään pituutta. Lämpimästä paikasta se pitää.
Liika kastelu saa amarylliksen venymään pituutta. Lämpimästä paikasta se pitää.

Lue vinkit, joiden avulla jouluinen kukkaloisto ilahduttaa sinua pidempään!

Amaryllis

Amaryllis pitää auringosta ja lämmöstä. Yksi kukka kestää noin pari viikkoa, myös maljakkokukkana. Uusia kukkia aukeaa toinen toisensa jälkeen.

Hoida sitä näin:

  • Kastele amaryllista varoen, sillä liika kastelu saa sen vain venymään pituutta. Kukinnan jälkeen amaryllis haluaa levätä, joten leikkaa kuihtuneet kukkavanat pois ja anna lehtien kasvaa rauhassa. Poista kuihtuneet kukat, ellet halua siemeniä. 
  • Kesäksi amarylliksen voi viedä ulos varjoisaan paikkaan. Siirrä kukka syyskuussa sisätiloihin, lopeta kastelu, anna lehtien lakastua ja kukan levätä pimeässä. Istuta kukka tuoreeseen multaan uusien nuppujen ilmestyessä parin kolmen kuukauden kuluttua.

Jouluruusu

Valosta ja viileästä pitävä jouluruusu kukkii kauan, kun sitä hoitaa oikein. Liikuttavan herkät, valkoiset kukat muuttuvat ajan mittaan vihreiksi. 

Hoida sitä näin:

  • Pidä kukka kosteana. Älä anna sen kuivahtaa kastelujen välillä, mutta kastele vain aluslautasen kautta.
  • Anna jouluruusun levätä kukinnan jälkeen viileässä ja valoisassa paikassa. Istuta jouluruusu keväällä ulos kosteutta pitävään maahan puolivarjoisaan paikkaan. Ulkona kasvava jouluruusu kannattaa peittää talveksi havuilla.

Hyasintti

Hyasintti kestää hyvällä hoidolla pitkään ja voi tehdä uusiakin kukkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoida sitä näin:

  • Älä kastele hyasinttia liikaa. Se tulee toimeen vähällä vedellä, liika kastelu kasvattaa vain turhaan vartta.
  • Pidennä kukintaa viemällä kukka aina yöksi viileään.
  • Jouluksi ostetun hyasintin voi saada kukkimaan myös kesällä. Leikkaa kuihtunut kukka pois ja jätä lehdet kuihtumaan itsekseen.
  • Kevään tullen ruskeat lehdet voi leikata pois ja kastella multaa pari kertaa. Kun sipuli alkaa versoa, istuta se ulos noin 10 sentin syvyyteen. Kukkaloisto ei ole kesällä yhtä komea kuin talvella, mutta hyvällä onnella hyasintti saattaa kukkia parikin kertaa kesän aikana.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla