Vanhat kikat kunniaan! Kuumavesipullo on edelleen viluisan nukkujan pelastus.

Koko: Leveys 20 cm ja korkeus 35 cm.
Langanmenekki: Regia Angora Merino -lankaa 100 g vedenvihreää (07082).
Sukkapuikot Prym: Nro 4-5 tai käsialasi mukaan.
Muut tarvikkeet: 3 nappia.
Tiheys: 20 s ja 28 krs sileää neuletta 2-kertaisella langalla = 10 cm.
Ainaoikeinneule: Neulo tasona kaikki krs:t oikein, neulo suljettuna neuleena vuorotellen 1 krs nurin ja 1 krs oikein.
Sileä neule suljettuna neuleena: Neulo kaikki krs:t oikein.
Palmikkoraita: Neulo suljettuna neuleena ruutupiirroksen mukaan.
Piirroksen 1. krs:lla raidan kohtaan tulee 2 uutta s:aa = 16 s.
Tee piirroksesta ensin 1. krs ja toista sitten 2.-11. krs:ia.

Tee näin: Luo apulangalla 80 s ja jaa s:t sukkapuikoille. Aloita sitten 2-kertaisella Angora Merinolla suljettuna neuleena sileä neule. Kun kappaleen korkeus on 9 cm, neulo läppää varten I ja II puikoilla ainaoikeaa ja muilla s:illa sileää neuletta.
Tee ainaoikeinneuleen 3. krs:lla 3 napinläpeä. Eli neulo krs:n alusta 7 s, *2 n yhteen, ota lk puikolle, neulo 2 n yhteen, 7 n*, toista *-* vielä 2 kertaa ja neulo krs loppuun. Neulo seuraavalla krs:lla jokainen langankierto etu- ja takareunasta oikein. Kun olet neulonut ainaoikeaa 2 cm, päätä I ja II puikon s:t ja jätä loput s:t apupuikolle odottamaan.

Luo 2-kertaisella Angora Merinolla 40 s ja neulo tasona ainaoikeaa 7 krs. Aseta s:t päätettyjen s:iden tilalle ja jatka kaikilla s:illa sileää. Aloita 2. krs:lla I puikon viimeisillä ja II puikon ensimmäisillä 7 s:lla palmikkoraita piirroksen mukaan. Työssä on palmikkoraidan 1. krs:n jälkeen 82 s.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kappaleen pituus on 26 cm, aloita kavennukset. Eli neulo I ja III puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo samalla krs:lla II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen sekä 1 o. Toista tällaiset kavennukset joka krs vielä 8 kertaa =46 s. Neulo vielä mallineuleita 5 cm ja neulo viimeisellä krs:lla palmikon kohdalla 2 kertaa 2 s yhteen. Neulo lopuksi 5 krs ainaoikeaa ja päätä s:t kerralla.

Viimeistely: Laita kappale pöydälle ja pura apulanka alareunasta. Ota s:t kahdelle puikolle ja ompele s:t yhteen silmukoita jäljitellen. Tai aseta puikot oikeat puolet vastakkain ja neulo 1 + 1 s puikoilta yhteen sekä päätä s:t. Kiinnitä napit paikoilleen ja ompele läpän alapuolen reunat nurjalle kiinni.

Langat ja tarvikkeet Coats Crafts

Sisältö jatkuu mainoksen alla