Suomen tunnetuin sukkasuunnittelija Niina Laitinen on kuin neulonnan rocktähti: hänet tunnistetaan usein oikeassa elämässä.

"Kun neulon junassa, kanssamatkustaja saattaa kysyä, onko tuo uusin sukkamallini. Joku haluaa nimmarin sukkakirjaansa ja ottaa yhteiskuvan. Kun sanon nimeni, usein kysytään, olenko juuri Se Niina. Joku on tunnistanut minut baarissakin!" Niina nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Niinasta fanitus on hämmentävää mutta hauskalla tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"En itse tajua, miten suosittu olen, enkä itse ikinä uskaltaisi mennä juttelemaan tuntemattomalle ihmiselle. Toisaalta on ihan älyttömän hienoa katsoa, kun joku neuloo juuri minun mallejani."

Niina julkaisi ensimmäisen neulemallinsa seitsemän vuotta sitten. Ne olivat Maatuska-lapaset, joiden ensimmäinen versio ei mahtunut käsiin. 

Nyt takana on kolme neulekirjaa, joita on käännetty mm. viroksi ja saksaksi. Niinan Facebook-ryhmässä on yli 30 000 seuraajaa ja neulomisesta on tullut ammatti, jolla tulee toimeen.

 

Lue lisää Niinasta Suuren Käsityön numerosta 2/20. Samalla selviää, mikä on Niinan alkuperäinen ammatti ja missä hän edelleen mokailee.

Suuren Käsityön tilaajat saavat joka kuukausi tilaajaetuna Niinan suunnitteleman sukkamallin.

 

Lue myös:

Niina Laitisen helmikuun sukkaohje tilaajille

Niina Laitisen tammikuun sukkaohje tilaajille

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla