Tammikuu on haaveita täynnä. Edessä on kokonainen vuosi, jolloin ehdit opetella neulonnan alkeet tai laajentaa taitojasi upeisiin kirjoneuleisiin. Ompeluharrastuksen voit aloittaa pikkuhaalareista, tai haastaa itsesi ja tehdä kaavoillamme hienon hääpuvun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emmu

Minä kaipaisin ihan perusjuttuja, sekä ommellen että neuloen. Esim. T-paita lyhyillä ja pitkillä hihoilla ja V että O päänteillä. Samoin normi college-housut, jotka ei ole lantiomalliset, myös legginssejä, perus trikoomekkoja. Neulepuseroita myös perusmalleina,V ja O kaula-aukoilla sekä villatakkeja samoin. Kokojen pitäisi olla vauvasta vaariin. Perustelut näille siksi, että kokenut ompelija/neuloja osaa perusmalleista muokata oman näköisensä helpolla. Ja naisena oeln kaivannut enemmän ( aiemminkin teiltä pyydellyt) vauvojen, lasten ja miestenkin malleja, kyllä se nainen omille lapsilleen /lapsenlapsilleen ja miehelleenkin tekee, eikä vain itselleen!

Vuosia olen jo ollut tilaajanne, mutta nyt mietin jatkoa.....

Vierailija

Toinen ompelija kirjoitti:
Ompelija kirjoitti:
Harmi, että lehdestä on pitkä määräaikaistilaus. Kaipaan enemmän ompelumalleja, erityisesti arkikäyttöön. Neulemalleja on netti pullollaan, kuten nykyään tämä lehtikin. Ei jatkoon.

Yhdyn tähän. Juuri tästä syystä en halua lehteä tilata: en tee mitään neuleohjeilla, vaan kaipaisin erityisesti arkikäyttöön soveltuvia kaavoja. Joskus sattuu tämän suhteen suht ok numero, jolloin ostan irtonumeron, mutta aika harvinaista se on. Tässä uusimmassa numerossa ei ollut montaakaan, joita tekisi mieli edes testata.

Ihan samaa mieltä. Tämänkin lehden 51:stä ohjeesta 29 olivat neule- tai virkkausohjeita. Ei normaali ihminen ehdi tehdä vuodessa kovinkaan montaa pitkää neuletakkia/ponchoa. Ja juhlavaatteita on ihan liikaa! Ei ole todellakaan tarvetta jokaiseen numeroon laittaa 3-5 juhlavaatetta. Kun niistä jäljelle jäävistä 22 ohjeesta 4 (5) on juhla-asuja, 4 on lapsille ja 7 jotain askartelua, ei jää kovinkaan paljon ommeltavaa. Vielä pitäisi sattua jotenkuten silmää miellyttävä kaava. Jos osaisin kovasti muokkailla ja säätää kaavoja niin enhän silloin tilaisi lehteä??

Sisältö jatkuu mainoksen alla