Nikkaroi lapsellesi unelmien leikkimökki. Siellä hän keksii kesän parhaat leikit, kokkaa herkut ja kestitsee vieraat.

Leikkimökki xxx

Tulostettavan ohjeen löydät täältä.

Koko: Pohja 160 x 148 cm, harjan korkeus 200 cm. Kesäliitteen 2012 leikkimökkiin tehtiin pieni kuisti, jolloin lattia ja katto ovat 50 cm pidemmät.

Tarvikkeet: Runko: 40 x 40 mm rimaa, noin 60 jm. Lattia: tukevaa lautaa esim. 95 x 26 mm, noin 30 jm. Seinät ja katto: lautaa, 120 x 17 mm, noin 120 jm. Reunalista oveen ja ikkunaan, 30 x 15 mm, noin 12 jm. Pieniä kulmarautoja 20 – 30 kpl. Saranat oveen ja ikkunaluukkuihin: 10 kpl. Ruuveja: 3,5 x 30 mm, 4 x 65 mm. Nauloja: 50 mm, 60 mm. Ulkomaalia: valkoinen, keltainen, harmaa. Saha, vasara, suorakulma, mitta, vesivaaka, ruuvinväännin (paineilmanaulain, jos käytettävissä).
Tee näin:
1. Mökin lattia (160 x 148 cm) tehdään tukevista laudoista, jotka asetetaan tiiviisti kiinni toisiinsa pintapuoli alaspäin ja yhdistetään naulattavilla rimoilla. Käännä valmis lattia oikein päin ja aseta se tukevasti vaakatasoon tasaiselle alustalle hieman irti maasta, esim. harkkojen, kivien tai kestopuupalikoiden varaan, jotta ilma pääsee kiertämään mökin alla.
2. Rakenna seinäkehikot 40 x 40 rimasta piirrosten mukaisin mitoin. Jäykistä kehikoiden sisäkulmat pienin kulmaraudoin. Kiinnitä lyhyet vaakapuut ja vinotuet ruuveilla. Varmista rakenteiden suorakulmaisuus.
3. Kiinnitä kehikot lattialevyyn ja toisiinsa ruuveilla. Sivuseinät asennetaan päätyjen väliin. Jäykkää rakenne 140 cm kurkihirrellä, jonka teet 40 x 40 rimasta ja kiinnität ruuveilla ja kulmaraudoilla päätykolmioiden keskipystypuuhun siten, että sen keskelle poikittain asennettavat katon kannatusrimat asettuvat samaan tasoon päätyjen yläreunojen kanssa.
4. Sahaa pystysuuntaiset ulkoverhouslaudat oikean mittaisiksi ja kiinnitä ne runkoon naulaamalla. Mittaa ja sahaa kattolaudat ja kiinnitä ne räystäältä aloittaen naulaamalla. Limitä laudat toistensa päälle n. 1 cm. Katon harjan tiivisteeksi voit asentaa kulmalistan tai kaksi toisiinsa liimattua lautaa.
5. Tee oven runko ja laudoita sen alaosa. Asenna oven saranat. Tee ikkunaristikot ja ruuvaa ne paikoilleen. Mittaa ja sahaa ikkunoiden ja oven reunalistat ja kiinnitä ne paikoilleen. Tee ikkunaluukut siten, että naulaat vierekkäin asettamasi laudat Z-muotoon asetettujen rimojen avulla yhteen. Kiinnitä kukin luukku kahdella saranalla.
6. Kiinnitä ovikatoksen tukirakenne ruuveilla mökin sisäpuolelta ja naulaa katoksen laudat limittäin.
7. Maalaa mökki ulkokäyttöön tarkoitetuilla maaleilla. Muista alapuolinen tuuletusrako. Rakenna mökkiin tarvittaessa porras, jos lattia on lapsille korkealla. Kukkalaatikko on kiinnitetty ikkunapuitteen alareunaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla