Vielä ehdit! Askartele helppo ja näyttävä joulukuusi sammaleesta.

Tee ison kuusen tilalle tai pariksi metsänvihreä sammalkuusi. Se syntyy näin:

1. Sammalkuuseen tarvitset mahdollisimman yhtenäisen sammallevyn. Jos poimit sammalta muualta omalta pihalta, tarvitset luvan. Sammalta voi myös ostaa kukkakaupasta.

2. Tarvitset lisäksi rautalankaa ja oasis-märkäsientä, jota myös saa kukkakaupoista. Sienen työstämiseen tarvitset lisäksi veitsen, sakset ja rautalankaleikkurin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kääri poimimasi sammal varovasti rullalle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Vuole kukkasienestä kartio. Voit koostaa kuusen useasta palasesta, kun pujotat rautalangan tukikepiksi. Kostuta sieni läpimäräksi ja sovita sammal sen päälle.

5. Siisti sauma saksilla huomaamattomaksi ja sulje se U:n muotoon taivutetuilla, noin viisi senttiä pitkillä rautalanganpätkillä. Lisää rautalankakoukkuja sinne tänne kuusen ympäri.

Oasis-märkäsieni 3,99 e ja sammal 2,99 e, Plantagen.

6. Aseta kuusi lautaselle ja ympäröi se ylijääneellä sammaleella. Laita sammalpöytäliinan alle lasilevy suojaamaan pöytää kosteudelta.

7. Kuusi säilyy pitkään, kun muistat kastella sitä. Sammalkuusi on kaunis ilman koristeitakin, mutta erityisen kauniisti sen kanssa sopivat paperiset tai valkoisesta pitsistä tehdyt koristeet. Katso niiden ohje täältä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla