Monissa trikoovaatteiden ompeluohjeissa kehotetaan käyttämään kaksoisneulaa. Mitä hyötyä sen käytöstä on ja miten se langoitetaan?
Kysyy Niina Jyväskylästä.

Kaksoisneulalla ompelet siistit ja joustavat päärmeet trikoo- ja neulosvaatteisiin. Ompeleessa näkyy oikealla puolella kaksi ommelta rinnakkain ja nurjalla niiden välissä siksakommel, joka samalla huolittelee reunan.

Ompelukoneen langoitukseen tarvitset kaksi ylälankaa, mutta muuten kone langoitetaan kuten yhdellä langalla. Lankoja kulkee kaksi rinnakkain ja vasta lopuksi ne pujotetaan erikseen neulojen silmiin. Jos sinulla ei ole kahta rullaa samaa lankaa, puolaa kaksi puolaa ja käyttää toista rullan parina ylälankana.

Alalanka puolataan ja asetetaan puolakoteloon ihan tavallisesti. Kokeile ensin ompelua perussäädöin, mutta jos alalanka kiristää ompeleeseen kuperuutta, löysää hieman alalangan kireyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksoisneuloja on useampaa leveyttä, kapea neulaväli sopiin ohuisiin trikoisiin ja leveä neulaväli paksumpiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päärme ommellaan oikealta puolelta, joten silitä se ensin huolellisesi. Tunnustele ommellessa kankaan reunaa ja ohjaa ommel aivan päärmeen sisäreunaan. Jos varaat reilun päärmevara, voit myös leikata ompeleen vierestä ylimääräinen pois, silloin ommel pysyy varmasti reunan päällä. Reunan ohjain helpottaa tasaisen päärmeen ompelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla