Katso kuvitetut ohjeet housun vetoketjun ompeluun ja onnistu!

Ompele haarasaumaa 3 cm etuhalkion alapuolelta.
Taita halkion vasemmasta reunasta 1 cm:n saumanvara nurjalle. Ompele vetoketjun toinen reuna halkion vasempaan reunaan, vain hammastus jää näkyviin, käytä vetoketjupaininjalkaa.

Taita oikeasta halkioreunasta alavara taitetta  pitkin nurjalle. Sulje vetoketju, aseta KE-merkit kohdakkain.

Ompele nurjalta vetoketjun toinen reuna oikean reunan alavaraan siihen kohtaan, mihin se on asettunut.

Tikkaa oikea reuna oikealta noin 3 cm:n päästä reunasta, alavara + vetoketju kiinnittyvät oikeaan etukappaleeseen samalla. Ompele halkion pohjassa pyöreästi saumaan. 

Taita vetoketjun suojakaitale kaksinkerroin, nurjat puolet vastakkain. Aseta kaitaleen avoimet reunat vetoketjun vasemman puoliskon alle, ompele kaitale vetoketjun vierestä.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.