Onko sinullakin kaakeleita, joiden värit häiritsevät? Suotta kärsit, kaakeleita nimittäin voi ihan hyvin maalata.

Kodin Kuvalehden tuottaja Kiia Renko kokeili kaakelien maalaamista ja ilahtui lopputuloksesta.

"Pitkän pohdinnan jälkeen päätin maalata keittiöni sähkönsiniset kaakelit valkoisiksi. Tutustuin huolella kaakelimaalin käyttöohjeisiin ja ryhdyin hommiin. Poistin ensimmäiseksi vanhat silikonit, mikä oli melkoisen hermoja raastavaa hommaa; silikoni oli todella lujasti kiinni. Poistin myös liesituulettimen. Pesin kaakelit huolellisesti Fairylla. Huuhtelin ja annoin kuivua kaksi vuorokautta.
Maalasin kaakelit lyhyellä, pehmeällä telalla, reunat pienellä pensselillä. Ensin kerran ja kuivumisen jälkeen toisen kerran.

Maalauksen ja uusien silikonien laittamisen jälkeen keittiöni on valoisampi ja avarampi. Opin, että ehdottoman tärkeää on noudattaa maalipurkin ohjeita. Minun virheeni oli, että annoin jäädä silikonia pariin kohtaan kaakeleiden alareunaan. Maali ei tarttunut niihin. Eli huolelliset esityöt ovat oikeasti tärkeitä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ystäväni maalasi kylpyhuoneensa kaakelit, koska ei halunnut vaihtaa niitä ennen vuoden päästä koittavaa putkiremonttia. Myös kylppäristä tuli enemmän kuin hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä käytin Ronseal-merkkistä maalia, mutta muitakin kaakelimaaleja on. Miksiköhän mietinkään maalaamista niin kauan? Tehtävä oli helppo ja loppujen lopuksi ihan mukavakin. Kannattaa kokeilla!"

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg

Lisää vinkkejä helppoihin keinoihin piristää keittiön ilmettä löydät uusimmasta Kodin Kuvalehdestä 5/2011.

Uusimmassa Kodin Kuvalehdessä 5/2011 myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla