Mitä enemmän naurua, sitä läheisempi suhde.
Mitä enemmän naurua, sitä läheisempi suhde.

On olemassa ihmisiä, joiden seurassa muiden seurassa on erityisen hyvä olla. Mikä on heidän salaisuutensa?

On ystäviä, joilla tuntuu olevan taikavoimia. Tällaisen ystävän seurassa tunnet aina olevasi parhaimmillasi. Juttelittepa mistä tahansa, hänellä on kyky saada sinut tuntemaan itsesi aivan erityisen upeaksi ja onnistuneeksi ihmisyksilöksi.

Hän saa olosi itsevarmaksi ja rennoksi ja silmäsi loistamaan. Hänen lähellään ajattelet: olen hyvä juuri tällaisena.

Itse asiassa olen suorastaan mahtava.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi jonkun kanssa on niin selittämättömän hyvä olla?

Iloitse toisen puolesta

Hyvän ystävän tunnusmerkkinä pidetään usein myötätuntoa, kykyä eläytyä toisen suruihin ja menetyksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myötätunto ei kuitenkaan riitä. Jos haluaa olla toiselle huippuystävä, tarvitaan myös myötäintoa, muistuttaa positiivisen psykologian asiantuntija Paulina Piippo.

”Myötäinto tarkoittaa kykyä iloita aidosti toisen onnistumisista. Iloitseminen ystävän puolesta kuulostaa helpolta, mutta voi olla yllättävän vaikeaa, sillä siihen voi sekoittua esimerkiksi kateuden tunnetta”, Piippo sanoo.

”Yhdessä iloitsemisella on valtava merkitys. Tutkimukset todistavat, että ihmissuhteidemme laatuun vaikuttaa merkittävästi se, miten reagoimme toisen hyviin uutisiin. Onneksi myötäintoa voi tietoisesti treenata.”

Kun ystäväsi kertoo saaneensa palkankorotuksen tai löytäneensä elämänsä rakkauden, osoita innostuksesi ja kiinnostuksesi. Älä totea vain, että ”mahtava juttu” ja vaihda saman tien aihetta, vaan kysele lisäkysymyksiä. Anna hänen kertoa ilouutisensa kaikessa rauhassa. Malta kuunnella, kun hän käy sitä yksityiskohtaisesti läpi. Hymyile ja katso silmiin, älä räplää kännykkää.

”Kun annat ystäväsi kertoa hyvät uutisensa, annat hänen kokea myönteiset tunteensa uudelleen. Hän saa ikään kuin käydä läpi kaiken ihanan vielä kerran uudestaan.”

Sano vahvuudet ääneen

Luota kuuntelemisen voimaan. Älä ala heti neuvoa, paitsi jos neuvojasi kysytään. Jos haluat, että toisella on kanssasi vahva, turvallinen ja arvostettu olo, opettele olemaan hiljaa.

Ihmisillä, jotka saavat muut loistamaan, on myös kyky tunnistaa ystäviensä vahvuudet. Eikä pelkästään tunnistaa, vaan myös ilmaista ne ääneen.

”Vahvuuksien ääneen sanominen on mahtava tapa nostaa toista ihmistä”, Paulina Piippo sanoo.

”Jos esimerkiksi työkaverisi keksii loistavan idean, voit sanoa, että onpa hienoa. oletpa luova. Tai jos huomaat jollakin ystävällisyyden tai sinnikkyyden vahvuuden, sano sekin ääneen.”

Ihmissuhteissa ihminen peilaa itseään aina toiseen. Haluatko vahvistaa ystäväsi heikkouksia vai korostaa hänen hyviä puoliaan?

Sinulla on valta päättää, millainen peili toiselle olet.

Lue lisää hyvästä ystävyydestä Kodin Kuvalehdestä 22/2020. Voit lukea jutun myös digilehdestä täältä.

Tia.A, 68v.

Ystäviä heitä on monenlaisia. Vältämättä itse ei näe lähelle ja ei elämä oikein huomanut kaikea. Luuli kuviteli toinenkin on aito ystävä ja vilpitön! Sepä se. Elämässäni kuitenkin oli 21 vimeistä vuotta: 2 rakastamaani aitoa  ystävää ja 1 jalokivi! Nukkuvat nyt ikiunta nurmen alla,heistä viimeinen kuoli 20.3.21.Kun itselle ikää tulee ja takana kokemuksia koko aikuisikä " ystäviä ja ystäviä". Helpolla ei anna tulokaille edes mahdolisuutta uusin ystävyys suhteisin. Turpiin on saanut liian paljon.Pahinta kai kun on luotanut,uskonut ystävyteen ja se olikin muuta todelisuudessa.Ei halua enään solimia ystävysuhteita ,kun takinkin niin paljon saanut .Kun en ole edes terveen utelijas.Ajatelen ihminen kertoo vain sen inkä itse haluaa,utelulla ei yhtään enenpää.Huono ajtus malli, se terve uteilijaisuus aina paikalla, niin totus ei tule iskuna naamaan.Orastavat ystävyys suhteet katuvat minun kohdallani olen aamun virkku illan torkku.Tv saippuaoperat ei minua halitse ja en viidy kahvipöydissä juoruamassa.Eli kuntelemassa minulle täysin ventovieraiden ihmisten  elämää. Enää ei puhuta itsestä,puhutaan serkun kummin kaimasta!Jos pyytä kohdataan ulkoilu,on kiva kävelessä jutella.Vastaus en jaksa,nukuin huonosti. Selkää särkee jalkoja särkee.Mutta voisin tulla luoksesi kahville.Sepä se. 3vuotta siten tein lujan päätös jos joku haluaa minut kohdata se on ulkoilun merkeissä ja kahvila.jos kahvia pitää saada. Silloin on molemille virkistys ja kaikki ei hätkeydy enää minun koti.Senkin hinta on ne uudet tulokaat katoavat muualle. Alkohoolikin rajaa,Yllätyin miten paljon yksin asuvilla  eläkeläisnaisilla elämää,sätelee kalja,viinit.En juo niitä. En istu bupit,en tupakoi. En sit ole kiva typpi uusin ihmisuteisiin.Kun vaan tykään ulkoilu.Talvella hitää ja luistella.Mutta luojan kiitos osan ne tehdä yksinkin.Ihana kuitenkin on kun joillain on tosiystäviä läpi elämän,kantaa kauas,on ilon ja voiman lähde.Ystävän puute ei siis vältämättä johdu siitä ihinen vialinen. Kuolema vaan voi korjaa kypsää ikää.Ihmisiä jotka oli saman oloisia ja samat arvot,ei joka oksalla kasva pääkaupunki seutu. Valikaa ihmisuhteistanne kaikki joka päivä,voi olla huomenna on joku pois ikiunessa.Kitos luit.Olen pahoillani txt virheni.Lukihäiröni takia,anteksi. tämä vain minun ajatus ja satoja muita on toisilla ja oikeutetusti.Hyvää aikaa matkalla buoden loppun.

Vierailija

Tia:lle kiitos! Tunnistin monet asiat, esim. Mielellään tultaisiin kylään, mutta ei itse kutsuta. Monelle tosiaan viinit maistuu ja viikonloppuna avataan viinipullo.

Tia Kyllä ulkoilusta pitäviäkin ihmisiä löytyy! Minä olen myös sellainen. Sinua nuorempi, mutta parhaiten viihdyn kävelyllä, juoksulenkillä, pyöräilemässä tai hiihtämässä.

Kaikkea hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla