Pukeudutko pyjamaan ennen kuin pomppaat petiin? Unohda se. Tutkimukset osoittavat, että ilman vaatteita nukkuminen on hyväksi sinulle.

Tässä seitsemän syytä sille, miksi yöasusta kannattaa luopua.

1. Ikäännyt hitaammin ja näytät kauniilta

Kun nukut alasti huoneessa, jonka lämpötila on korkeintaan 21 astetta, kehosi alkaa erittää kasvuhormoneja ja melatoniinia, joka on liitetty ikääntymisen estoon. Kun hormoneita erittyy, kehosi uudistuu, minkä ansiosta ihosi ja hiuksesi voivat paremmin. Lisäksi kuntosi paranee. Jos nukut liian lämpimässä tai hikoilet yöpuvussa, kroppasi ei viilene eikä hormoneita erity.

2. Olet onnellisempi etkä stressaa niin paljon

Alasti nukkuminen lisää oksitosiinin erittymistä. Oksitosiinia kutsutaan myös rakkaushormoniksi: se liittyy orgasmin saantiin ja saa olon tuntumaan hyvältä. Kun oksitosiinia erittyy, stressi ja alakuloisuus vähenevät. Lisäksi se parantaa suoliston toimintaa ja alentaa verenpainetta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Unenlaatusi paranee

Australialaisessa tutkimuksessa huomattiin, että joitakin unettomuuden tyyppejä voidaan hoitaa säätelemällä kehon lämpötilaa yöllä. Hollantilaistutkimuksessa tutkittavat puettiin pukuihin, jotka alensivat heidän ihonsa lämpötilaa, mutta eivät vaikuttaneet kehon ydinlämpötilaan. Tutkijat huomasivat, että tutkittavat ihmiset nukkuivat keskeytyksettä ja tavallista enemmän syvää unta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Olet terveempi

Huonoihin yöuniin liittyy kortisolin eli stressihormonin erittyminen. Lisäksi huonosti nukuttu yö voi vapauttaa nälkähormoneja, jotka saavat syömään liikaa ja epäterveellisiä ruokia.  Warwickin yliopiston tutkijat havaitsivat, että alle kuusi tuntia nukkuvat sairastuvat muita todennäköisemmin diabetekseen tai sydänsairauksiin. Koska alasti nukkuminen pitää kehon lämpötilan oikealla tasolla, jolloin nukut enemmän syvää unta, se auttaa myös kehoasi säätelemään kortisolin erittymistä.

5. Immuunijärjestelmäsi paranee

Kun kehosi erittää enemmän oksitosiinia ja vähemmän kortisolia, immuunikykysi vahvistuu. Alasti nukkumalla mahdollistat sen, että näitä hormoneja erittyy juuri sopiva määrä. Samalla pidät virukset loitolla.

6. Suojaat alapäätäsi tulehduksilta

Etenkin naisten kannattaisi nukkua alasti. Bakteerit viihtyvät lämpimässä ja kosteassa. Kun limakalvot saavat hengittää vapaasti ja pysyvät kuivempina, tulehdusriski vähenee. Riisu siis alushousut ennen peiton alle kaivautumista.

7. Olet viriilimpi

Tämä pätee miehiin. Tutkimusten mukaan alasti nukkuminen lisää viriiliyttä, koska se pitää kivekset viileämpinä. Tiukat bokserit ja painavat peitot lämmittävät liikaa. 

 

Lähde: lifehack.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla