Silmät ja niitä ympäröivä iho kaipaavat suojaa myös talvella.
Silmät ja niitä ympäröivä iho kaipaavat suojaa myös talvella.

Iän myötä silmien ympärille ilmaantuu voimakkaita ”naururyppyjä”. Jos niitä haluaa välttää, kannattaa muistaa muutama perusasia.

Naururypyt silmien ympärillä kertovat iloisesta elämästä, mutta moni pitää niitä myös ikääntymisen merkkinä. Siksi nämä ilmejuonteiksikin kutsutut rypyt saattavat harmittaa, ja niitä haluaisi ehkäistä. Mitä silloin on tehtävissä?

Koulutuskeskus Lumoavan prokosmetologin Krista Rannan mukaan voimakkaat juonteet johtuvat usein ihon valovanhenemisesta. Hänen mukaansa moni sanoo, ettei ota aurinkoa. Samalla he kuitenkin unohtavat, että auringon uv-säteily vaikuttaa ihoon ja aiheuttaa valovanhenemista jo vain ulkona liikkuessa.

Aurinkolasit suojaavat uv-säteilyiltä paitsi silmiä myös herkkää silmienympärysihoa. Niitä ammattilainen suosittelee käytettäväksi kirkkaalla säällä niin kesällä kuin talvella, jotta ei tarvitsisi myöskään siristellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”On tärkeää huomioida, että haitallista uv-säteilyä esiintyy pilvisinäkin päivinä. Siksi myös silloin tulisi käyttää voidetta, jossa on aurinkosuojakerroin”, Ranta sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muista myös kosteuttaa

Silmänympärysihon juonteita ehkäisee myös tehokas kosteuttaminen.

”Törmään työssäni usein siihen, että asiakkaalta puuttuu kokonaan silmänympärysvoide tai sen käyttö on satunnaista. Suosittelenkin, että heti kun ihminen alkaa käyttää meikkiä, hän ryhtyisi käyttämään myös silmänympärysihoa kosteuttavaa ja rauhoittavaa voidetta”, Ranta sanoo.

Kun meikkaus aloitetaan, ryhdytään silmänympärysihoa myös puhdistamaan huolellisemmin. Samalla silmänympärysihon luontainen kosteuspitoisuus alenee, joten rasvaaminen on tärkeää.

Rannan mukaan myös miesten olisi hyvä alkaa käyttää kosteuttavaa voidetta viimeistään parikymppisinä, jos haluaa ehkäistä uurteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla