Pyykit tulee usein ripustettua rutiinilla kaikki samalla tavalla. Materiaalille kannattaisi antaa kuitenkin hiukan huomiota.
Pyykit tulee usein ripustettua rutiinilla kaikki samalla tavalla. Materiaalille kannattaisi antaa kuitenkin hiukan huomiota.

Vaatteiden kuivattaminen kuulostaa helpolta puuhalta: siinähän ne vain itsestään tai kuivausrummussa kuivuvat!

Oikeasti kuivaamistavallakin on paljon merkitystä sille, kuinka hyvässä kunnossa vaatteesi pysyvät.

Vaikka vaihtoehtoja pyykkien kuivatuspaikkoihin ei kotona tuntuisi olevan, pienellä huomiolla voi kuitenkin tehdä hallaa tai hyvää märille vaatteille. Pienellä vaivannäöllä kuivatusvaiheessa selviät myös ilman silitysrautaa: esimerkiksi ohuista materiaaleista valmistetut kauluspaidat ja mekot suoristuvat henkareilla kuivuessaan.

Katso neljä tapaa, joilla saat ne kuivumaan mahdollisimman hyvin ja oikeaan muotoonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Toimi nopeasti. ”Tärkeintä on olla ripeä sen jälkeen, kun pyykinpesukone on käynyt tai käsin pesty pyykki on puristettu kuivaksi”, Marttojen neuvonnan johtaja Teija Jerkku vinkkaa. Vaatteita ei pidä unohtaa koneeseen tai ripustaa kuivumaan vasta pitkän ajan päästä.
  2. Oio vaatteet. Älä jätä niitä myttyyn tai muuten ahtaaseen paikkaan kuivumaan. Vältät paljon turhia ryppyjä. 
  3. Ota vaatteen materiaali huomioon. Suoristelun jälkeen pyykit ripustetaan kuivumaan vaatteen ja sen materiaalin vaatimalla tavalla. Villavaatteet kuivataan vaakatasossa esimerkiksi pyykinkuivaustelineen päällä. Jos ne ripustaa roikkumaan, ne venyvät väärään muotoon.
  4. Valitse henkarit viisaasti. Kuivauksessa ehkä kaikkein tärkein asia on satsata kunnollisiin, hyvin muotoiltuihin henkareihin, joissa varsinkin kauluspaidat on hyvä kuivata. Henkarit voivat olla yhtä hyvin puisia kuin muovisia, mutta kaikkein ohuimpia metallihenkareita on syytä välttää, sillä niistä jää paidan olkapäihin jäljet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla