Onko pokkaa pokille? Silmälasivalinta voi olla myös rohkeustesti.
Onko pokkaa pokille? Silmälasivalinta voi olla myös rohkeustesti.

Ennen ajateltiin, että silmälasien tulee sopia kasvojen muotoon. Nykyään on tärkeintä, että laseissa viihtyy.

Silmälasien valinta on monien mielestä vaikea päätös. Niin siitäkin huolimatta, että lasien hinnat ovat tulleet edullisemmiksi ja usein voi hankkia kahdet pokat vaihdeltaviksi.

Auttaessaan asiakasta valinnassa Instrun kehyskouluttaja Heidi Myllyoja kysyy aina muun muassa asiakkaan työtä ja harrastuksia eli sitä, mihin käyttöön lasit tulevat.

Rauhallista toimistotyötä tekevän laseille ei ole samanlaisia vaatimuksia kuin esimerkiksi raksatyötä tai hoitotyötä tekevän. Rakennuksilla lasien tulee olla kestävät, mieluiten oikeat suojalasit voimakkuuksilla, ja hoitotyössä ongelmia voi aiheuttaa käsidesi, joka voi pilata lasit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myllyoja tiedustelee myös, mistä materiaalista asiakas tykkää. Moni pitää muovisankaisista laseista eikä voi sietää metallisia kehyksiä. Joku taas vannoo metallisten sankojen nimeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeää on myös selvittää, onko asiakas allerginen nikkelille. Vaikka kehykset eivät nikkeliä sisälläkään kuin EU-direktiivin määrittämän minimimäärän, nikkeliallergiselle turvallisinta on aina valita kehysmateriaaliksi muovi tai titaani.

Oletko rohkea?

Ennen toitotettiin, kuinka kasvojen muoto on kaikkein tärkein asia kehysten valinnassa. Myllyojan mielestä sillä ei ole enää väliä, sillä nykyään rajoja kuuluu rikkoa.

”Saatan kysyä ihan suoraan, onko asiakas rohkea. Räväköille tyypeille uskallan tarjota testiin villejäkin kehyksiä. ”

”Tärkeintä on valita lasit, joissa tuntee olevansa kotonaan. Oikeat pokat ovat löytyneet, kun niistä tulee hyvä fiilis.”

Muotoa enemmän Myllyoja kiinnittää huomiota värimaailmaan. Hän haastattelee ihmistä myös muuten.

”Laseja valitessa yritän aina saada idean asiakkaan persoonasta ja tyylistä. Saatan kysyä ihan suoraan, onko asiakas rohkea. Räväköille tyypeille uskallan tarjota testiin villejäkin kehyksiä. ”

Kaksien lasien taktiikka?

Myllyoja suosittelee hankkimaan kahdet lasit: yhdet arkeen ja toiset trendikäyttöön. Kun toiset lasit ovat turvalliset, uskaltaa kakkospokiksi valita räväkämmät. Varapokat ovat oivalliset myös siltä varalta, että ykköslasit rikkoutuvat.

”Meillä Suomessa lasit nähdään lääkinnällisenä apukeinona, toisin kuin Euroopassa, jossa laseja vaihdetaan usein. Lasit ovat osa tyyliä ja trendikkyyttä – eihän kenelläkään ole vain yhtä takkia tai yksiä kenkiä!”

Vierailija

Kun ostin 400 euron silmälasit, en kyllä raaskinut ostaa toisia. Niinpä minulla on vain yhdet silmälasit. Olisi kiva nähdä kuvia eri ihmisistä silmälaseineen, idea toimitukselle?

  • ylös 13
  • alas 4
60 vuotta käyttänyt

Haluaisin toki, että minulla olisi monet silmälasit. Mutta ne ovat niin kalliita, ettei ko. ylellisyyteen ole varaa. Olen aina ihmetellyt, miksi esimerkiksi linssit, jotka yleensä ovat koneellisestinhiottua bulkkitavaraa, ovat niin kalliita.

  • ylös 12
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla