Hiuksia ei kannata pestä joka päivä, mutta kuivasampookoukkukaan ei ole hyvästä.
Hiuksia ei kannata pestä joka päivä, mutta kuivasampookoukkukaan ei ole hyvästä.

Kuivasampoo pelastaa kiireaamut, mutta kuinka pitkään sillä voi lykätä hiustenpesua, jos haluaa välttää päänahan ongelmat?

Kuivasampoo pelastaa kiireiset aamut, reissut ja huonot hiuspäivät. Se imee hiuksiin ja hiuspohjaan kertyneen talin ja lian, jolloin hiuksista ja päänahasta tulee raikkaamman näköiset ilman vesipesua. Mutta kuinka usein kuivasampoota uskaltaa käyttää?

Hiusten rasvoittuminen on yksilöllistä, minkä vuoksi myös ihmisten hiustenpesuvälit vaihtelevat suuresti.

”Jos kuivasampoota käyttää päivittäin, sitä kertyy päänahkaan ja se alkaa ajan myötä kutista ja hilseillä. Sen vuoksi kuivasampoolla saa pidennettyä pesuväliä parilla päivällä, kunnes hiuspohja pitäisi pestä kunnolla”, ekokampaaja Minttu Laurila Piparminttu Ekokampaamosta sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän varoittaa käyttämästä kuivasampoota tätä pidempään, sillä ärsytyksen lisäksi päänahkaan voi tulla myös tulehduksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Mahdolliset tulehdukset johtuvat siitä, että päänahka menee rikki raavittaessa ja bakteereja pääsee sinne”, Laurila sanoo.


Kuivasampoita moneen makuun – voit tehdä myös itse

Kuivasampoita on laidasta laitaan: niin tummille hiuksille tarkoitettuja, muotoiltavuutta lisääviä kuin tukea antaviakin. Moni tekee kuivasampoon käytössä virheen. Suihkuttamisen jälkeen sen pitäisi nimittäin antaa vaikuttaa hiuksissa jonkin aikaa ennen hiusten harjaamista tai sormenpäillä hieromista. Suositeltava vaikutusaika on tuotteesta riippuen minuutista jopa viiteen minuuttiin. Kuivasampoon voi myös antaa vaikuttaa peräti yön yli.

Perinteisten kuivasampoiden rinnalla on luonnonmukaisia tuotteita, joita voi valmistaa myös itse. Vaaleatukkaiset voivat kokeilla ihan vain vehnäjauhoa.

”Ekologiset kuivasampoot sisältävät yleensä savea, kaakaojauhetta sekä perunajauhoa ja ovat perinteisiä kuivasampoita hellempiä päänahalle. Ne eivät myöskään kuormita ympäristöä”, Laurila kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla