Suihkepulloon voi itse tehdä ekologisia muotoiluaineita helposti.
Suihkepulloon voi itse tehdä ekologisia muotoiluaineita helposti.

Saat ekologisia hiusten muotoiluaineita, kun teet ne itse. Itse tehtyyn lakkaan tarvitset vain vettä ja sokeria. Trendikäs suolasuihkekin on helppo valmistaa.

Hiuksia on laitettu jo paljon ennen kuin nykyisiä kaupan muotoilutuotteita on ollut olemassakaan. Testatuilla konsteilla hiuslakkaa voi valmistaa itse helposti. Ainekset löytyvät joka kodin keittiöstä.

Pitävän hiuslakan voi valmistaa sokerista ja vedestä. Netistä löytyy lukuisia reseptejä. Voit kokeilla vaikkapa seuraavaa ohjetta: 

Ensin keitetään 1,25 desiä vettä lähes kiehuvaksi, minkä jälkeen siihen lisätään 1–3 teelusikallista sokeria. Määrä riippuu halutun pidon voimakkuudesta: mitä enemmän sokeria, sen voimakkaampi pito.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lopuksi jäähtynyt seos kaadetaan suihkepulloon ja suihkutetaan hiuksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Sokerivesi on ollut suosittu punkkareiden irokeesien kasaamisessa, joten pitoa todellakin löytyy”, ekokampaaja Minttu Laurila Piparminttu Ekokampaamosta vakuuttaa.

Voit tehdä itse myös suolasuihkeen ja hiusvahan

Suolasuihke on trendikäs muotoilutuote, joka antaa hiuksiin rakennetta. Suolasuihkeen kanssa on oltava kuitenkin tarkkana, ettei suolaa laita liikaa. Vaarana on, että hiuksiin tulee valkoinen kalvo ja ne takkuuntuvat.

Hiusvahan voi puolestaan valmistaa sulattamalla mehiläisvahaa ja lisäämällä siihen savea.

Laurila on järjestänyt asiakkailleen kursseja, joissa on valmistettu itse hiusvahaa, muotoilusuihketta ja sampoita.

Itse tehdyt ja luonnolliset hiustenhoitotuotteet sopivat hyvin niille, jotka eivät halua käyttää synteettisiä hiustenhoitotuotteita. Monet ovat esimerkiksi huolissaan kosmetiikan ympäristökuormituksesta ja terveysvaikutuksista.

”Luonnontuotteissa on sekin hyvä puoli, etteivät ne kerry hiuksiin ja vaikeuta hiusten käsittelyitä. Ne lähtevät sampoon ja pesuveden mukana hiuksista pois”, ekokampaaja sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla