Kotiväreillä säästää pitkän pennin: värin saa kymmenellä eurolla, kun kampaajalla värjäys maksaa jopa yli 100 euroa. Lue tästä parhaat neuvot kotivärjäykseen.

Kumman valitsen: kesto- vai kevytvärin?

Kestoväri värjää hiukset pysyvästi ja peittää harmaat täysin, mutta jättää tyvikasvun.

Kevytväri korostaa hiusten luonnollista sävyä, mutta ei vaalenna luonnonhiusta. Ei peitä harmaita, mutta ei toisaalta jätä ikävää tyvikasvua. Haalistuu asteittain muutaman pesukerran jälkeen.

Kuinka usein voi värjätä?

Sopiva värjäysväli on 1–2 kuukautta. Lopullinen värisävy riippuu omasta hiusväristä, hiusten kunnosta ja aiemmista värikäsittelyistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten valitsen sävyn?

Kotivärjäyksissä kannattaa pysytellä melko lähellä omaa väriä. Kotikonstein omaa väriä voi muuttaa 1–2 astetta. Jos hiusten väriä haluaa muuttaa tätä enemmän, kannattaa käydä kampaajalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Värjää hiukset mieluummin vaaleammiksi kuin tummemmiksi. On aina helpompaa korjata väriä tummemmaksi, jos värjäystulos on liian vaalea.

Ole varovainen aiemmin vaalennettujen hiusten uudelleenvärjäyksen kanssa. Lopputulos voi olla jotain muuta kuin mitä odotit.

Tee aina herkkyystesti ihollesi 48 tuntia ennen värjäystä. Joskus myös musta hennatatuointi saattaa aiheuttaa allergisen reaktion hiustenvärjäyksen yhteydessä.

Näin värjäät hiukset:

1. Laita väri aina likaisiin hiuksiin. Lika suojaa hiusta ja väri tarttuu paremmin.

2. Levitä väri nopeasti ja tarpeeksi paksusti. Käytä pitkiin ja paksuihin hiuksiin kaksi pakkausta väriä. Pysy värin vaikutusaika samassa lämpötilassa, älä piipahda parvekkeella tai mene saunaan.

3. Värjää joka toinen kerta pelkkä tyvi.Näin hiuksesi pysyvät paremmassa kunnossa. Voit myös antaa värin vaikuttaa tyvessä pidemmän aikaa kuin latvoissa.

4. Anna hiuspohjan hengittää, kun väri vaikuttaa. Nosta hiuksia esimerkiksi siveltimen terävällä päällä ylös päänahasta. Väri lähtee hiusrajasta ja päänahasta parhaiten vedellä hieromalla.

5. Kastele hiukset kevyesti värin vaikutusajan päätteeksi. Hiero voimakkaasti, jotta syntyy vaahtoa. Huuhtele kunnolla, kunnes pesuvesi on kirkasta. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Se tekee hiuksista  kiiltävät ja sulkee hiussuomut.

6. Väri kestää kauemmin, kun peset hiukset vasta parin vuorokauden kuluttua värjäyksestä.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla