Permanentti on tehnyt paluun hiusmuotiin. Pienten ja järjestelmällisten kiharoiden sijaan tukka saa nyt olla runsas kiharapehko. 

Kauneusalan lehdissä ja blogeissa on jo viime keväästä lähtien kohistu, että permanentti on taas muodissa. Allekirjoitatko väitteen, Q Hairin hiusstylisti Heidi Koskinen?

"Kyllä permis on tehnyt pitkin kevättä ja kesää tuloaan, ja nyt syksyä kohden sitä kysellään tosi paljon. Aina on toki niitä, jotka käyvät säännöllisesti laitattamassa niin sanotun peruspermiksensä, mutta nyt erityisesti nuoret kyselevät permanentteja." 

Nyt tehdään isoa kiharaa ja villimpää fiilistä.

Eroaako nykypermanentti 1980-luvun permanentista? 

"Kyllä. Rullaustapa ja permistyylit ovat todella erilaisia nykyään. Ysäripermis on se, mitä nyt tehdään. Eli ei mitään pientä ja järjestelmällistä, vaan isoa kiharaa ja villimpää fiilistä. Tavoitteena on enemmänkin kiharapehko." 

Millaisia permanenttiaineita nykyisin käytetään? 

"Aineet ovat kehittyneet tosi paljon. Niissä on edelleen miedompia ja vahvempia aineita, mutta kokonaisuudessaan ne ovat laadukkaampia kuin ennen. Permanenttikäsittelyissä käytetään myös hiuksen rakennetta suojaavia aineita." 

Minkälaiseen tukkaan suosittelisit permanenttia ja minkälaiseen et? 

"En suosittele permanenttia liian käsiteltyyn, vaalennettuun hiukseen. Voimakkaasti käsitellyn hiuksen rakenne ei kestä permanenttikäsittelyä.

Suosittelen permisasiakkaille aina maksutonta permiskonsultaatiota, jossa jutellaan tarkasti asiakkaan toiveista ja siitä, miten me ammattilaiset voimme lähteä toiveita toteuttamaan." 

Mitä permanentin hoidossa pitää ottaa huomioon? 

"Hyvät kotihoitotuotteet ovat ihan ehdottomat. Permiksen jälkeen hiusta pitää hoitaa ja kiharaa tukea. Eli tarvitset kosteuttavan, korjaavan sampoon ja hoitoaineen ja muotoiluun omat tuotteet, joilla kihara saadaan muotoiltua esille."