Kärähtivätkö hiukset kuumana kesänä auringossa ja kärsivätkö ne jatkuvasta uimisesta? Tässä kymmenen tehovinkkiä hiusten elvyttämiseen oikeilla tuotteilla ja hyvällä hoidolla.

  1. Ota tehot irti hoitoaineesta. Saat aineesta kaiken hyödyn, kun maltat ensin taputella pestyjä hiuksia pyyhkeellä ja lisäät hoitoaineen vasta sitten (älä hiero ja väännä). Anna aineen vaikuttaa ohjeen mukaan ja huuhtele pois viileällä vedellä. Hiuksiin tulee kaunis kiilto.

  2. Ota lisäavuksi hiuksiin jätettävä hoitoaine. Se on usein vaahto tai suihke, joka myös helpottaa hiusten käsittelyä.

  3. Kokeile kesän lopulla kerran viikossa hiusnaamiota. Tämä tavallista hoitoainetta tukevampi hoitaja on erityisen tarpeellinen värjätyille, raidotetuille ja kiharretuille hiuksille. Tarjolla on myös hennoille hiuksille sopivia tuotteita, jotka eivät latista tukkaa.

  4. Älä pese liian usein. Pesu pari kertaa viikossa riittää. Päivittäinen pesu huuhtoo hiuspohjasta luontaisen suojan ja kiihduttää talirauhasia, joten hiukset likaantuvat nopeammin ja pesu rasittaa hiuksia. Kun peset, vaahdota hiukset kaksi kertaa peräkkäin: kutrit pysyvät puhtaina ja ilmavina pidempään.

  5. Levitä pesun jälkeen hiuksiin muotovaahtoa tai muuta vastaavaa. Föönaa hiukset suoriksi. Näin ne näyttävät hetken siistimmiltä.

  6. Mene kampaajalle. Leikkauta huonoiksi menneet osat pois. Pyydä samalla hoitovinkkejä.

  7. Ota hiuksiin värikäsittely. Se lisää roimasti kiiltoa.

  8. Syväpuhdista hiukset. Jos olet pessyt hiuksia millä sattuu ja uinut paljon varsinkin allasvedessä, syväpuhdistus on hyvä tehdä viimeistään uimakauden päätteeksi. Siihenkin löytyy omat aineensa.

  9. Pidä loppukesän hattu päässä. Olet suojassa auringolta, ja myös hiuksesi kiittävät. Käytä myös hiusten aurinkosuojatuotteita.

  10. Syö hyvin myös hiustesi kannalta. Jos olet kaukaa viisas, tankkaat laadukkaita kasviöljyjä, D-vitamiinia ja proteiinipitoisia ruokia sekä juot runsaasti vettä. Ne pitävät hiukset kunnossa sisältäpäin.

Läpivetolettiä voi jatkaa hiusten latvoihin asti. Erilaisen lopputuloksen saa, kun latvat jättää auki.

Lettiharrastajien ihanat kampaukset on helppo opetella omaan tai kaverin päähän. Katso video-ohjeet läpivetolettiin, kumilenkkilettiin, kukkalettiin ja ranskalaiseen köysilettiin.

Kumilenkkiletti

Juhlava kumilenkkiletti on helpompi kuin miltä näyttää. Kahden puoliranskalaisen letin jälkeen loppu syntyy sujauttamalla poninhäntien päät niiden läpi. Kun hiukset on etukäteen kiharrettu, lopputulos näyttää kuohkealta.

Kukkaletti

Ihanan helppo kukkaletti syntyy, kun tavallisen letin kiepauttaa kerälle ja kiinnittää pinneillä ohimolle. Jos kampauksesta haluaa juhlavamman, vapaaksi jääneet hiukset voi kihartaa.

Ranskalainen köysiletti

Ranskalainen köysiletti letitetään kahta suortuvaa kieputtamalla. Nappaa vuorotellen lisää hiuksia ohimolta ja ylhäältä jakauksen vierestä. Pyörittele hiukset latvaan asti ja viimeistele lätyttämällä eli levittämällä silmukoita sormin.
62-vuotias Ulla Solasaari on entinen luokanopettaja, joka asuu Mäntsälässä miehensä kanssa. Hän toimi suurimman osan urastaan rehtorina. Näyttävät röyhelöt, solmittavat nauhat ja luontokuosi sopivat Ullan uuteen, trenikkääseen tyyliin. Neulepaita 199 e, Andiata. Rusettijakku 229 e, Ted Baker. Hame 24,99 e, Lindex. Korvikset 29 e ja sormus 22 e, Aarikka.
62-vuotias Ulla Solasaari on entinen luokanopettaja, joka asuu Mäntsälässä miehensä kanssa. Hän toimi suurimman osan urastaan rehtorina. Näyttävät röyhelöt, solmittavat nauhat ja luontokuosi sopivat Ullan uuteen, trenikkääseen tyyliin. Neulepaita 199 e, Andiata. Rusettijakku 229 e, Ted Baker. Hame 24,99 e, Lindex. Korvikset 29 e ja sormus 22 e, Aarikka.

Ensin eläkkeelle jääminen suretti opettaja Ulla Solasaarta, 62, mutta sitten avautuikin uusia mahdollisuuksia. Kodin Kuvalehden muuttumisleikissä hän sai uuden tyylinkin.

”Jäin viime elokuussa eläkkeelle luokanopettajan työstäni. Työni oli äärettömän antoisaa, ja surin eläkkeelle jäämistä monta vuotta etukäteen. Totta kai olin monesti väsynyt ja odotin lomaa kuin paratiisia, mutta eläkkeelle en halunnut.

Aloitin luopumisen hyvissä ajoin. Kirjoitin blogia, jossa käsittelin viimeisen työvuoden tuntojani. Syyskuussa tein lapsuudenystäväni kanssa vaelluksen Espanjan Santiago de Compostelaan. Siirtymäriittien jälkeen tuli tunne, että tämä on tässä. Olen eläkkeellä.

Olen koko ikäni kirjoittanut paljon. Pidän fiilistä yllä tekemällä joka päivä päivityksen Facebookiin. Eilen kirjoitin villahousuista.

Pidän blogia saksalaisen ajattelijan Max Schelerin ajatuksista. Tein hänestä väitöskirjan 2000-luvun alussa, ja nyt kun on aikaa, olen palannut hänen ajatuksiinsa. Aloitin myös saksan nettikurssin verestääkseni kielitaitoani.

”Välillä ärsyttää ihan hirveästi, että olen verkkarit jalassa kaikkialla.”

Ihanaa on sekin, että voin laittaa ruokaa ajan kanssa. Puolisoni jäi samaan aikaan eläkkeelle, ja olemme nauttineet jokapäiväisistä ruokahetkistämme todella paljon. Lastenlapsia on seitsemän, joten silläkin saralla riittää haastetta.

Oma tyyli on muuttunut eläkkeen myötä rennommaksi. Toisaalta on ihanaa, kun ei tarvitse ajatella pukeutumistaan työpaikan näkökulmasta. Toisaalta tyylini on nyt huolimattomampi. Välillä ärsyttää ihan hirveästi, että olen verkkarit jalassa kaikkialla.”

Katso kuvat ennen ja jälkeen muuttumisleikin!


.
 


Mukavin paitapusero on laskeutuvaa materiaalia, ja muutama ylänappi jätetään auki. Viileät punaisen sävyt sopivat parhaiten sinisen pariksi. Paita 59,99 e ja neuletakki 59,99 e KappAhl. Housut 49,99 e, PerUna. Kengät 129 e, Amy. Happy-pokat 56 e, Favoptic. Laukku 470 e, Longchamp

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 2/18.

1. Tein Ullan paksuihin ja luonnostaan harmaisiin hiuksiin vaaleaa raitaa, jotta kasvoja kehystää heleä väri. Latvan sävy taittaa pastelliseen helmiäiseen. Vaikka hiuksia leikattiin reippaasti, ne saa yhä kiinni. – Kampaaja Henna Hyttinen

2. Ullan kannattaa suosia kirkkaita meikkisävyjä. Fuksianpunainen huulimeikki korostaa silmien sineä. Huolitellut, ylöspäin nousevat kulmat kohottavat katsetta silmälasien takaa. Heleä poskipuna viimeistelee raikkaan meikin. – Meikkaaja Heidi Viskari

3. Vaalean Ullan kannattaa lisätä pukeutumiseensa kirkasta pinkkiä ja turkoosia. Niitä voi yhdistää varmaan tummansiniseen. – Muotitoimittaja Mirkka Siusluoto