Aika moni hyvää tarkoittava neuvo on oikeasti täyttä höttöä. Jatka listaa!

1. Kuuntele sisäistä ääntäsi

Mitä niistä? Joskus toiveet ja halut mössöytyvät sekamelskaksi, eikä oikeaa päätöstä enää osaa tehdä. Tiukan paikan tullen voi olla fiksumpaa heittää noppaa. Jos sydämesi sanoo vuodesta toiseen, että sohvalla makaaminen on mukavampaa kuin kävely, vaienna sydämesi ääni edes kerran viikossa.

2. Voit oppia kaikesta ja kaikilta

Joskus ei kertakaikkiaan opi mitään, ei ainakaan mitään uutta. Elämässä tulee tehtyä paljon hyödytöntä ja hölmöä eivätkä kaikki kokemukset tee ihmisestä syvällistä ajattelijaa. Turhan työn sankaruus tulee vain kestää.

3. Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan

Aika moni kohtelee muita paremmin kuin itseään. Jos olet se kiltti ja avulias jokapaikanhöösä, vaihda kurssia. Kohtele itseäsi joskus yhtä hyvin kuin kohtelet muita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää

Onneksi ei, kun kyse on ihmissuhteista. Usein on hyvä lakata selvittämästä ja puhumasta asioita puhki. Jos puoliso on sika, jätä hänet taaksesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Heikot sortuu elon tiellä

Se, että uskaltaa näyttää heikkoutensa ja herkkyytensä, on yleensä rohkeutta. Ei lepääminen lopeta matkan tekoa.

6. Itku pitkästä ilosta

Vai pikemminkin nauru pitkästä itkusta? Jossain vaiheessa alkaa naurattaa, kun on tarpeeksi pitkään itkenyt. Miksi ollessaan onnellinen pitäisi koko ajan pelätä pahinta?

7. Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön

Miksi jatkaa epämiellyttävää ihmissuhdetta tai piinaavaa työtä? Rohkea on se, joka vetää rajan ja sanoo, että kiitti, nyt riitti.

8. Kaksin aina kaunihimpi

Tämän tietävät kai jo kaikki: jos ihminen on onnellinen yksin, on hän silloin kauneimmillaan.

9. Kyllä tekevälle työtä löytyy

Tilastot ja pitkäaikaistyöttömät tietävät, ettei löydy. Älä ainakaan sano tätä hänelle, joka on ollut työttömänä jo vuoden.

10. Puhumalla ne asiat selviää

Joskus on parempi selvittää asiat tekemällä. Riidan voi ratkaista näyttämällä välittämisensä konkreettisesti. Tekopyhä pölötys ei vie mihinkään. Hiljaisuus sen sijaan voi olla kultaa siinä vaiheessa, kun korvat sauhuavat.

Mikä sanonta sinua ärsyttää? Tai mikä ohje sinua on auttanut? Kommentoi alle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla