Toisen ihmisen saa loistamaan, kun häntä kiittää!
Toisen ihmisen saa loistamaan, kun häntä kiittää!

Joskus muutama hassu sana voi pelastaa toisen ihmisen päivän. Nämä voit sanoa kenelle tahansa. Kokeile jo tänään!

1. ”Teit todella hienosti.”

Ihmiset tekevät jatkuvasti pieniä hyviä tekoja. Junassa mies auttaa kassiensa kanssa taistelevaa vanhusta. Kadulla teinityttö poimii toisen pudottaman roskan.

Harvoin kukaan kehtaa tai uskaltaa lähestyä hyvän teon tehnyttä tuntematonta. Ensi kerralla nykäise häntä hihasta ja kerro, miten vaikuttunut olet. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. ”Minulla ei ole kiire.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä sopii paikkoihin, joissa ihmiset yrittävät selvitä aiheuttamastaan vaivasta huomiota herättämättä. Kassajonossa edellä oleva asiakas kaivaa kuumeisesti rahaa lompakostaan ja yrittää samalla hyssyttää väsähtänyttä lasta. Hän tietää viivyttävänsä jonoa.

Pelasta hänen päivänsä ja sano: ”Ei hätää, minulla ei ole kiire”. Reaktio on aina sama: yllättyminen ja helpotus.

3. ”Olen kuullut monen kehuvan sinua.”

Lounastunnilla tai kahvilla näin käy jatkuvasti: työkaverin nimi mainitaan, ja kaikki alkavat kehua häntä. Eikö hän olekin nopea? Ja miten hyviä ideoita hän keksii! Viime viikolla hän auttoi minua projektissa.

Muista kertoa, että kuulit kehut muilta.

Valitettavasti kyseinen ihminen ei koskaan kuule kehuja, koska ei ole paikalla. Kerro siis ne hänelle.

Muista kertoa, että kuulit kehut muilta. Jos kehut tulisivat sinulta, työkaverin olisi helppo ajatella, että yrität olla kohtelias. Toisten kehujen välittämisessä on se hyvä puoli, että ne on hankala torjua vähättelemällä itseä.

4. ”Tuohan on hirveää.”

Kun ystävä kertoo ongelmastaan, monella on taipumus tarjota ratkaisuja tai kertoa omista kokemuksistaan. Vähintään yhtä moni tarjoaa pontevasti apua tai pahoittelee, vaikka ei ole tehnyt mitään pahaa. Tarkoitus on tietysti osoittaa myötätuntoa.

Joskus on kuitenkin parempi tajuta, että kyse ei ole sinusta. Kun joku on surullinen tai peloissaan, tilanteen toteaminen riittää: ”Onpa kamalaa.” Annat hänelle mahdollisuuden purkaa sydäntään vapaasti.

5. ”Sinun seurasi tekee onnelliseksi.”

Ajattelet takuulla näin montakin kertaa päivässä – vaikka et ehkä tietoisesti. Huomaat ainakin sen, miten hyvä olo tulee, kun vietät aikaa jonkun mukavan ihmisen kanssa. Silti nämä sanat tulevat useimpien suusta vain harvoin. Ne tuntuvat ehkä liian imeliltä tai et koe tuntevasi kyseistä ihmistä tarpeeksi.

Kuulija on takuulla salaa ikionnellinen.

Kukaan ei säikähdä vilpittömistä sanoista. Kehumasi tyyppi saattaa ehkä hymyillä hämmentyneesti, mutta on takuulla salaa ikionnellinen ja liikuttunut.

Jos kehun ääneen sanominen tuntuu liian nololta, laita hänelle viesti.

6. ”Voisitko auttaa ja kertoa mielipiteesi?”

Ihminen alkaa loistaa, kun hän tajuaa toisen välittävän siitä, mitä hän ajattelee. Kysy työkaverin, ystävän tai puolison mielipidettä, kun et osaa ratkaista ongelmaasi. Anna hänen pohtia ja kuuntele aktiivisesti. Se hyödyttää myös sinua, sillä kaksi ihmistä selvittää pulman varmasti nopeammin kuin yksi.

Lähde: oprah.com 

Sisältö jatkuu mainoksen alla