Äitiä on hauska ilahduttaa muulloinkin kuin äitienpäivänä. Tässä seitsemän tapaa osoittaa, että äitisi on sinulle rakas.

1 Kokkaa äidin bravuuria

Muistatko, millä ruualla tai leivonnaisella äitisi sinua ja läheisiäsi on mielellään hellinyt? Tai mitä hän aina valitsee, kun haluaa jotain oikein hyvää? Tee sitä tällä kertaa itse hänelle. Tulee hyvä mieli, kun saa syödä jonkun toisen laittamaa hyvää ruokaa. Ja vielä oman tyttären tai pojan!

2 Hemmottele häntä

Ajattele asioita, joista äitisi nauttii. Pitääkö hän hierotuksi tulemisesta, virkistyykö kuumista altaista? Onko kaunis maisema hänestä ihaninta maailmassa ja viihtykö hän pitkällä kävelylenkillä? Järjestä äidillesi hemmottelupäivä, johon kuuluu vain hänen pitämiään asioita. Mieti jokainen yksityiskohta oikeaa kahvilaa ja hyvää ruokaa myöten. Äitisi tuntee itsensä todella huomioon otetuksi.

3 Tee vanhoista kuvista uutta

Skannaa vanhoja albumikuvia digitaaliseen muotoon ja valitse mukaan uusia digikuvia. Kokoa niistä jollakin yhdistävällä teemalla valokuvakirja: sen nimi voi olla vaikkapa ”Äidin kanssa” tai ”Rakkaimmat reissumme”. Vanhat negat ja diat saa muutettua digitaalisiksi tiedostoiksi digiskannerilla. Kirjoja voi tilata monista nettipalveluista, esimerkiksi Ifolorista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 Vie äiti kuuntelemaan musiikkia

Tunnetko äitisi musiikkimakua? Tutki lähistön konserttitarjontaa ja kutsu äitisi kanssasi kuuntelemaan hänen lempimusiikkiaan! Pienet ja edullisetkin konsertit voivat olla hienoja – kesällä monissa paikoissa järjestetään hyviä ilmaiskonsertteja. Jos konsertti on ulkona, pakkaa mukaan hyvät eväät ja myös hartioille vedettäväksi molemmille lämpimät huovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 Anna äitisi kertoa

Kysy ajoissa, kun äitisi on vielä elossa. Äitisi tietää ja muistaa paljon sellaista, mikä sinusta olisi vielä joskus kiva tietää. Pysy mukavissa asioissa ja anna hänelle aikaa kertoa. Moni vastaa mielellään ja haluaa jakaa muistojaan. Tee myös kysymyksiä hassuista asioista, joille voitte yhdessä nauraa.

6 Tehkää jotain uutta

Keksit varmasti jotain sellaista, mitä äitisi ei ole vielä koskaan tehnyt. Muistele, onko hän puhunut jostain, mitä haluaisi tehdä: käydä Kööpenhaminassa, maalata taulun, nähdä kerrankin oopperan. Järjestä hänelle siihen mahdollisuus, jotta se todella toteutuu.

7 Vie äitisi retkelle

Jokaisella on paikkoja, joihin liittyy rakkaita muistoja. Vie äitisi hänen lempimaisemiinsa autolla, bussilla tai junalla – tai vaikka lentäen, jos siihen on varaa. Viisainta on varmistaa, että äiti haluaa matkalle, mutta pienen päiväretken voi järjestää myös hauskana yllätyksenä. Suunnittele reitti siten, että ehditte käydä äitisi lempipaikoissa: asuinalueilla, kaupoissa tai kahviloissa.

Lähde: womenworking.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla