Valkoisina hohtavat tennarit ja muut kangastossut tuovat välittömän kesäfiiliksen. Lika ja tahrat himmentävät kangaskenkien loistetta. Onneksi kangaskenkien puhdistaminen onnistuu muutamalla kikalla.

Pese kangaskengät näin

Irrota nauhat kengistä ja pese muun pyykin mukana koneessa. Irrota myös sisäpohjat.

Annostele pieneen kuppiin ruokalusikallinen valkaisuainetta sisältävää pesujauhetta ja ripottele vettä päälle, kunne seos muuttuu tahnamaiseksi.

Harjaa tahna kenkien kangas- ja kumiosiin vanhalla hammas- tai tiskiharjalla. Kumiosien puhdistukseen sopii mainiosti myös taikasieni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Huuhtele kengät puhtaalla vedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna kenkien kuivua huneenlämmössä. Kengät eivät käpristy kuivuessaan, jos täytät ne vanhalla, rutistetulla sanomalehtipaperilla.

Voit myös heittää tennarit 40-asteiseen konepesuun. Ainakin jotkut tossut kestävät käsittelyn. Muista irrottaa sisäpohja.

Kun vihdoin saat kengät puhtaiksi ja kuiviksi, suihkauta niihin suoja-ainetta.

Myös kloriitti, mäntysuopa, astianpesuaine ja juuriharja tehoavat likaisiin tennareihin. Jotkut peittävät lian valkoisella kenkävoiteella.

Poista tarhat kangaskengistä näin

Jos kengissä on ruohoa: Töpötä läikän päälle tahranpoistoainetta tai nestemäistä puukinpesuainetta. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja pese entsyymipitoisella valkopesuaineella. Ellei läikkä lähtenyt, kokeile denaturoitua spriitä (Sinol) ja hiero sen päälle nestemäistä pyykinpesuainetta.

Jos kengissä on voikukkaa: Hiero tuoreeseen tahraan nestemäistä pyykinpesuainetta, hankaa ja huuhtele haalealla vedellä. Jos tahra ei irronnut, kokeile denaturoitua spriitä.

Jos kengissä on mustikkaa tai mansikkaa: Pese tahra kuumalla vedellä ja tiskiaineella. Vanhaan marjatahraan kannattaa kokeilla nestemäistä pyykinpesuainetta.

Jos kengissä on polkupyörän ketjuöljyä: Jos tarhanpoistoaine tai nestemäinen pyykinpesuaine eivät tepsi, käsittele tahra lakkabensiinillä ja hiero päälle nestemäistä pyykinpesuainetta.

Lähde: Marttojen Tahranpoiston ABC

Sisältö jatkuu mainoksen alla