Intialainen lammaskebab

6 isoa varrasta

Valmista mureketaikina lampaan- tai karitsan jauhelihasta

Lisää taikinaan
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
½–1 tl chilijauhetta

Pinnalle
seesaminsiemeniä, esim. mustia

---


1. Jaa taikina kuuteen osaan. Muotoile jauhelihamassa noin 12 sentin pituisiksi tangoiksi.
Levitä tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Pujota jauhelihatankojen keskelle pituussuunnassa varrastikut. Jos käytät puisia varrastikkuja, kastele ne ensin vedellä.

2. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Teksti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla