
Ohuet lehtipihvit ovat nopeaa arkiruokaa, ja sienitäyte muhevoittaa maun. Sienimuhennos sopii myös pastakastikkeeksi ja lämpimien voileipien täytteeksi.
Sienimuhennoksella täytetty lehtipihvi
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pihvit huoneenlämpöön, kun alat valmistaa muhennosta.
- Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja silppua sipuli.
- Kuullota sieniä pannulla voissa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää sipuli ja kuullota seosta viitisen minuuttia.
- Saksi aurinkokuivatut tomaatit silpuksi ja lisää pannulle tuorejuuston kanssa. Mausta ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.
- Nuiji lehtipihvejä kevyesti kahden leivinpaperin välissä, jotta lihasta tulee mahdollisimman ohutta.
- Levitä sienimuhennosta pihville ja kääri pihvi napakalle rullalle.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle voita ja öljyä. Kun voi on ruskistunut, paista pihvit joka puolelta kauniin ruskeiksi. Liha kypsyy nopeasti, joten puoli minuuttia per puoli riittää.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki!
- Jos muhennosta jää yli, jatka sitä kasvisliemellä tai kermalla, jolloin saat pihveille sienikastikkeen tai mehevän pastakastikkeen.
- Muhennos sopii myös lämpimien voileipien päälle juustokuorrutuksen alle.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/