Poropalat
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa hapankorput hienoksi joko koneella tai pussissa, jonka yli ajat kaulimella.
- Sulata voi. Yhdistä lihaliemi ja voisula. Kaada hapankorppumurskan sekaan ja sekoita hyvin. Painele pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tarkista, että pohjassa on tarpeeksi nestettä eli pohjan pitää tulla hyvin kosteaksi ja tiiviiksi. Muuten se murenee leikkausvaiheessa. Anna kovettua jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.
- Laita liivakot likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
- Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen, notkistettu juusto sekä smetana ja kermaviili. Vaahdota vielä hetki, kunnes massa on vielä hyvin pehmeää. Mausta makusi mukaan.
- Leikkaa savuporoviipaleet mahdollisimman pieniksi, lähes muruiksi. Silppua persilja. Lisää täytteeseen.
- Kiehauta sitruunamehu ja liuota valutetut liivakot siihen. Jäähdytä ja kaada täytteeseen. Sekoita hyvin.
- Kaada täyte uunipellille pohjan päälle ja anna vetäytyä kelmulla peitettynä yön yli jääkaapissa.
- Leikkaa pieniä suupaloja. Koristele puolukoilla ja laita jokaiseen palaan hammastikku ottimeksi.
Vinkki! Tarkista massan maku ennen täytteen kaatamista pohjan päälle. Poron maku voimistuu yön aikana, mutta lisää halutessasi pippuria tai sitruunamehua. Myös pieneksi hienonnettu puolikas tuore kurkku sopii täytteeseen.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.