Fatima Witick pakkaa päivittäin paleolounaan mukaan töihin. Lounasboksi on kätevä kiireisenä päivänä, ja sillä Fatima varmistaa, että saa mieleistään ruokaa.
Fatima Witick pakkaa päivittäin paleolounaan mukaan töihin. Lounasboksi on kätevä kiireisenä päivänä, ja sillä Fatima varmistaa, että saa mieleistään ruokaa.

Paleoruokailija Fatima Witick on syönyt saman aamiaisen joka päivä viiden vuoden ajan.

"Nälkäisenä olen aina muuttunut aggressiiviseksi. En ole sietänyt ketään tai mitään. Nämä hirviökohtaukset katosivat, kun aloin syödä paleoystävällisesti.

Innostuin paleosta viisi vuotta sitten mieheni Karin jalanjäljissä. Olimme molemmat ihan terveitä, mutta Kari kuuli ystävänsä hehkuttavan kirjaa Paleo Solutions, innostui lukemaan sen ja alkoi syödä uudella tavalla.

Paleoruokavaliossa syödään paljon hyvälaatuista rasvaa ja vihanneksia. Se on tasapainottanut kehoani monella tavalla. Mielialani pysyy nykyään tasaisena. Ennen kaikki lisäkilot tulivat reisiin, nyt ne jakautuvat tasaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Käytämme paljon oliiviöljyä ja kanan ostamme paistikanana, koska se on rasvaisempaa. Rasvasta tulee kylläisempi olo kuin hiilihydraateista, esimerkiksi pastasta. Viljoista ja maidosta olen luopunut lähes kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen treenannut neljävuotiaasta asti tanssia ja nykyisin opetan balettia, joogaa ja pilatesta. Olen aina ollut terve, vahva ja notkea. En ole koskaan ollut allerginen tai yliherkkä millekään. En edes tiennyt, että voisin voida paremmin, kunnes kokeilin paleota. Se on vienyt hyvinvointini aivan uudelle tasolle.

Minulla voi olla tanssi- ja joogaopetusta aamusta iltaan, ja ennen tarvitsin useita välipaloja päivässä. Nyt syön kolme paleoateriaa päivässä ja yhden välipalan, se riittää.

Syömme mieheni kanssa kahdestaan 40 ruukkusalaattia viikossa.

Aamupalaksi syön jättiläismäisen salaatin kolmella kananmunalla. Syömme mieheni kanssa kahdestaan 40 ruukkusalaattia viikossa. Se tietenkin maksaa, mutta toisaalta jätämme leivät ja pastat ostamatta.

Olen syönyt samaa aamiaista viisi vuotta, mutta en kyllästy, koska siitä tulee niin hyvä olo.

En halua olla ruokavaliostani turhan tarkka. Leivon laskiaispullat vehnäjauhosta ja jouluna teen riisipuuron punaiseen maitoon.

Niiden jälkeen olenkin kolme tuntia ruokakoomassa ja kaipaan kananmunasalaattiani. Lihaa voin syödä vaikka kilon ja lähteä aterian päälle juoksulenkille.

Kokeilin nuorempana kasvissyöntiä, mutta se ei sopinut minulle. Rakastan hyvää pihviä enkä aio muuta teeskennellä. Monille onkin järkytys, että olen joogaopettaja mutta en vegaani.

Kun syö 90-prosenttisesti todella terveellisesti, saa tehdä syntiä loput kymmenen prosenttia. Syön parsakaalia keholleni ja suklaata sielulleni. Rakastan suklaata ja punaviiniä – niistä en luovu koskaan.”

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 19/2015.

Mikä paleoruokavalio?

Paleota kutsutaan myös kivikautiseksi ruokavalioksi, sillä siihen on haettu mallia metsästäjä-keräilijöiden ruokavaliosta. Paleossa syödään paljon kasviksia ja lihaa, mutta ei maitotuotteita tai viljoja.

Paleoruokailijan päivä

Aamiainen

Iso salaatti, jossa on kolmea salaattilajiketta, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kolme kananmunaa, 10 viinirypälettä, banaani, puolikas avokado ja runsaasti oliiviöljyä. Kahvi kookosmaidolla.

Lounas

250 grammaa jauhelihaa maustettuna valkosipulilla, oliiviöljyllä ja intialaisilla mausteilla. Puolikas isosta kukkakaalista ja samanlainen iso salaatti kuin aamiaiseksi.

Välipala

Musta kahvi ja suklaata.

Illallinen

Samanlainen iso salaatti kuin aamiaisella ja lounaalla. Puolikas kukkakaali, 250 grammaa paistikanasuikaleita valkosipulilla, oliiviöljyllä ja mausteilla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla