Kohti tätä, unelmaa.
Kohti tätä, unelmaa.

Viirinauha lastenhuoneessa tekee ainakin äidin onnelliseksi. Katso helpot ja vielä helpommat teko-ohjeet.

Minulla on unelma. Kahdeksan vuotta olen käynyt asuntomessuilla joka kesä ja himoinnut aina samaa: lastenhuoneen viirinauhaa.

Se nauha menisi ilmassa lastenhuoneen poikki, tai edes yhden seinän. Välillä se saattaisi roikkua löysästi verhotangon päiden välissä, tai sitten leluhyllyn päällä.

Unelmieni nauhassa on kolmionmuotoisia kangasviirejä. Ehkä hempeän pastellisävyisiä, joissa on raitoja tai palloja. Tai sitten reippaita perusvärejä, punaista, keltaista ja vihreää. En ole kovin ronkeli kankaiden suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihaninta tietysti olisi, jos seassa olisi yksi viiri siitä 1960-luvun kankaasta, joka oli mummun rikki menneessä Marimekon essussa. Otin ehjän kohdan talteen viiriä varten kuutisen vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Unelmia ja käsityöhommia

Unelman lisäksi minulla on myös suhteita. Tunnen Suuri Käsityö -lehden toimituksen päteviä naisia. Vuosien varrella olen silloin tällöin puolihuolimattomasti ehdotellut heille, että he tekisivät viirinauhaohjeen lehteensä. He ovat olleet ystävällisiä ja nauraneet, koska ovat luulleet ehdotusta vitsiksi.

Helppoja ohjeitakin pitää tietysti olla, mutta ei nyt sentään viirinauhaa.

Heinäkuussa olin Jyväskylän asuntomessuilla ja näin sen taas. Viirinauhakuume kasvaa ja kuopus kasvaa, aikaa ei ole hukattavaksi.

Valkoinen viirinauhavalhe

Pyysin Suuri Käsityö -lehden toimitukselta ohjetta viirinauhaa varten. Saatoin jopa sanoa, että moni lukija on toivonut sellaista. Ollenkaan kaikki eivät tiedä yhtään, miten viirinauhan tekisivät, väitin.

Suuri Käsityö -lehden toimitus teki hienot ohjeet hetkessä. Toinen ohje on harjaantuneille: siinä tarvitaan ompelukonetta. Toinen ohje on räätälöity kaltaisiani varten.

Jos osaan tehdä viirinauhan, tulen takuulla kertomaan siitä. Jos olen hiljaa, älkää kysykö.

Katso ohjeet:

Helppo viirinauhaohje

Superhelppo viirinauhaohje (ei tarvita ompelukonetta)

Onko sinulla sisustushaave, josta et pääse yli? Entäpä omia viirinauhavinkkejä? Kommentoi alla, kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla