Taloprojekti, jossa avioliitto tai perheen talous ei ole uhattuna.

Kun selailee netissä keskusteluja, joissa puhutaan piparkakkutalon tekemisestä, saa sen käsityksen, että asia on ylitsepääsemättömän vaikeaa. Tai ainakin se keskusteluketjuissa tuli selväksi, että ilman palovammoja siitä ei selviä.

Olin ennakkoluuloton ja ajattelin yrittää. Käytin taikinaan reseptiä, joka on gluteeniton, munaton ja maidoton (resepti alla). Tämä siksi, että moniallergiset lapsenikin voisivat siitä nauttia. Elementtien tekemiseen käytin kaupasta saatavaa muottia.

Talo onnistui hienosti, eikä palovammojakaan tullut. Lapset olivat innoissaan koristelusta, ja siitä, että talon saisi syödä joulun jälkeen.

Hauskaa joulua!

  

Gluteeniton piparkakkutaikina

 6 dl jauhoja (Schär Mix C jauhoseos)

1 dl sokeria

1 ½ dl siirappia

130 g margariinia (Keiju)

1 dl vettä

1 ½ tl inkivääriä

1 ½ tl pomeranssin kuorta

1 tl kanelia

½ tl neilikkaa

1 tl kardemummaa

  

Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.