Viiltäjä-Jackin arvoitusta pähkäiltiin ympäri maailman yli sata vuotta, aiheesta tehtiin kirjoja ja elokuvia. Sitten tuli suomalainen Jari Louhelainen ja ratkaisi koko jutun. Vähän kuin idolinsa. Katso videolta, kuka.

Jari Louhelainen ei käsitä oikein vieläkään, miten isossa jutussa hän on ollut mukana. Kun häntä pyydettiin kokeilemaan geenitutkijan menetelmillä, mitä Viiltäjä-Jackin murhiin liittyvästä huivista saisi selville, hän lähti työhön pelkästä tutkijan uteliaisuudesta.

No, Jari selvitti saman tien koko jutun, Viiltäjä-Jackin henkilöyttä myöten. Ja hämmästyi, kun koko maailma kohahti hänen löytönsä takia.

”En tosiaan arvannut, että se herättäisi niin paljon kiinnostusta. Elän varmaan jotenkin toisessa maailmassa kuin muut ihmiset: minusta mielenkiintoista oli vain päästä kokeilemaan, mitä todistuskappaleesta saisi irti näin pitkän ajan jälkeen”, Jari kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oravan sylkeä, elefantin jätöksiä

Jari ajatteli asioita ihan omalla tavallaan jo pikkupoikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Duunariperheen ainoa lapsi luki kaiken, mitä käsiinsä sai, olipa kyse Viisikoista tai sähköelektroniikkaa käsittelevästä tietokirjasta. Hän uppoutui palavalla innostuksella milloin lintuihin, milloin kasveihin, ja halusi selvittää kiinnostuksen kohteistaan kaiken.

Sama uteliaisuus ajaa häntä edelleen. Viiltäjä-Jackin murhien rinnalla hän tutkii yhtä innostuneena vaikkapa sitä, millaisia asioita geenitutkimus voi selvittää oravan syljestä tai elefanttilauman pudottelemista ulosteista.

”Hurahdin jo lapsena kaikkeen. Vaimo väittää, että niin minä hurahdan vieläkin”, Jari tunnustaa.

Lue lisää Jari Louhelaisen henkilöhaastattelusta Kodin Kuvalehdestä 1/2015.

Katso videolta, ketä fiktiivistä hahmoa huippututkija fanittaa ja miksi.

1348204
Sisältö jatkuu mainoksen alla