Jos olet hääräilijätyyppiä, siivoa, askartele, leivo, pakkaa, koristele ja kokkaa sydämesi kyllyydestä. Mutta jos joulu aiheuttaa stressiä, muista, että oikoteitä on lukuisia.

 1. Joulukortteja ei ole pakko lähettää. Niiden sijaan voit vaikka lahjoittaa netissä hyväntekeväisyyteen ja kertoa sen ystävillesi, jos korttiasia tulee puheeksi. Korttien lähettämistä voi myös karsia ja lähettää niitä vain muutamalle harvalle ja valitulle.

 2. Aidon joulukuusen sijaan voit hankkia tekokuusen, johon koristeet voi sitoa kiinni ja jättää valmiiksi seuraavaa joulua varten.

 3. Hautakynttilät voi viedä haudoille jo etukäteen, ja lähimmäisiä voi muistaa myös vuoden muina päivinä. Voit myös sytyttää virtuaalikynttilän internetissä.

 4. Joulun ruokavalikoimaa voi karsia reilusti. Jouluna ei yksinkertaisesti ole aikaa syödä kaikkea, mitä mieli tekisi.

 5. Pieni riita tai kina ei pilaa joulua. Älä stressaa joulurauhasta liikaa.

 6. Tärkeimpien paikkojen siivoamien riittää. Epätäydellisyys ilahduttaa ympäristöäsi, ja liika siivoaminen vie mehut. Kun valaiset kodin kynttilöillä, niin kukaan ei huomaa pölyjä ja pikkutahroja.

 7. Älä ole liian vaativa. Esimerkiksi joulukuusen ei tarvitse olla aina tuuhea, suora ja täydellinen.

 8. Älä stressaa joululahjoista. Voit jättää ne ostamatta tai ostaa vaikka kaikki netistä. Myös esimerkiksi teatterikutsu tai lahjakortti hierontaan ilahduttavat joululahjoina.

 9. Älä järjestä jouluksi liian hankalia olosuhteita. Joulunvietto mökillä saattaa kuulostaa ihanalta, mutta omassa kodissa se on useimmiten helpompaa, kun käytössä on sisävessa ja lämmitys.

 10. Ole valmis joustamaan perinteissä. Pieniä lapsia ei kannata pakottaa pynttäytymään aattona, lahjat voi jakaa jo vaikka päivällä, ja aikuiset voivat syödä jouluillallisen omassa rauhassa lasten jälkeen. 

 11. Joulusiivouksen voi tehdä vasta joulun jälkeen, kun kaikki lahjapapereista ja -naruista, kuusesta ja kukista irtoava pöly on laskeutunut.

 12. Kutsumalla itsesi jouluksi ystävien tai sukulaisten luo voit välttää monta stressinaihetta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla