Kaupallinen yhteistyö

Haasta tänä keväänä viherpeukalon taitosi. Puutarhuri ja pihasuunnittelija Minna Toivanen kertoo, mitä uutta puutarhoissa voi tehdä.

Kevät lämmittää jo maata, mutta näkyviin tulee vain kellanruskeaksi riutunutta nurmikkoa. Onkohan se enää elossakaan? Monia puutarhaharrastajia askarruttaa se,  kuinka vihreät aarteet ovat selvinneet talvesta.  Juuri nyt onkin hyvä aika aloittaa nurmikon elvyttäminen kalkitsemalla.

”Kalkilla on iso merkitys nurmikolle. Se muokkaa maaperää murumaiseksi. Myös nurmen juurille tärkeä pieneliöstö viihtyy hyvin kalkitussa maassa. Kalkitseminen neutralisoi maan happamuustasoa, jolloin seuraavaksi annettavat lannoitteet imeytyvät paremmin nurmikon juurten käyttöön. Jotta nurmikko pysyisi tasaisen vihreänä koko kesän, lannoitusta tulee jatkaa vähintään kerran kuukaudessa”, Toivanen vinkkaa.

Samalla kun nurmikko toipuu, voi luoda katseet muuhun puutarhaan. Trendikkäitä tänä keväänä ovat mehikasvien ja heinien ohella kääpiöhavut. Pelkän tuijan käyttö on hieman ohi, sillä nyt haetaan näyttävyyttä mäntylajikkeista tehtävillä istutuksilla ja leikkauksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vuorimännyistä näkee paljon eri muotoon leikattuja versioita. Neidonmänty on kauniin pensasmainen ja pilarimänty poikkeuksellisen tiiviskasvuinen. Mäntylajit ovat todella kestäviä suomalaisessa puutarhassa.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyötykasvien suosio kasvaa

Hyötykasvit ovat yhä suositumpia, sillä taitavat puutarhurit haluavat saada kokonaisia aterioita omasta puutarhastaan. Grilliruoat kaipaavat seurakseen lehtivihanneksia, yrttejä, chiliä, tomaattia ja paprikaa. Rohkea puutarhuri kasvattaa meloneita siemenestä asti.

”Vesimelonia kasvatetaan vähän kuten avomaankurkkua. Siemenet kylvetään toukokuussa sisälle taimimultaan ja kasvin voi siirtää jopa avomaalle kasvamaan kesäkuussa. Lajikkeeksi sopii vaikkapa Stellio F1.”

Uutena puutarhaan voi istuttaa myös makeasinikuusamaa, joka maistuu hieman mustikalle ja sisältää runsaasti vitamiineja.

”Makeasinikuusama on helppohoitoinen ja istutetaan marjapensaan tavoin. Kannattaa istuttaa Duet ja Sinoglaska-lajikkeita, jotta ne pölyttyvät ristiin.”

Laita makeasinikuusaman istutuskuoppaan kalkki- ja lannoite-cocktail ja nauti heinäkuussa sadosta, "ikuisen nuoruuden marjoista".

 

Näillä tuotteilla päivität puutarhasi:

- Nurmikon kalkitsemiseen sopii parhaiten Rakeinen nurmikkokalkki. Kun nurmikko alkaa vihertää, lannoita Nurmikon Kevät & Kesä Plussalla ja jatka säännöllisesti.
- Havukasvit viihtyvät parhaiten happamassa kasvatusalustassa, jolloin kannattaa ottaa käyttöön Puutarhamulta Rodo ja Ikivihreät.
- Kylvä melonin siemenet GroBiootti Taimimultaan, jotta ne saavat hyvän alun kasvulle.
- Makeasinikuusaman istutuskuoppaan sekoitetaan Rakeista Puutarhakalkkia, Puutarhan Kevät- lannoitetta sekä puutarhamultaa.
- Puutarhan Kevät -lannoite sopii koristepensaille, lehtipuille ja perennoille. Lannoita kasvun heräämisen aikaan, kun pensaiden silmut ovat puhkeamassa ja perennoista alkaa nousta uutta vihreää.

Lue lisää GreenCare-tuotteista täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla