Eeva, Nuppu ja Unna nauttivat vapaapäivästä yhdessä. Olohuoneen pikkupöydät ovat Normann Copenhagenin.
Eeva, Nuppu ja Unna nauttivat vapaapäivästä yhdessä. Olohuoneen pikkupöydät ovat Normann Copenhagenin.

Eeva Muurimäki sai tilaa toteuttaa sisustusunelmiaan, kun perhe löysi kodin Tampereen Pispalasta. Koti uudistuu usein, sillä Eeva saattaa vaikka piipahtaa viikonlopuksi Tukholmaan sisustusostoksille.

Sisustamisesta voi tulla niin rakas harrastus, että ideoiden toteuttamista varten tekisi mieli saada uusi koti. Sellaista etsivät vielä pari vuotta sitten Eeva ja Riku Muurimäki Tampereelta. Perhe tarvitsi myös tilaa: Unna oli vuoden ikäinen, ja kotiin odotettiin toista lasta.

"Edellinen kotimme oli romanttisella tyylillä sisustettu. Halusimme vaihteeksi ajatonta ja selkeää."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Avara olohuone jakautuu ruokatilaan ja sohvaryhmään. Mustavalkoisuus ja kylmät pastellisävyt toistuvat koko kodissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Unelmaan liittyi toive uudesta asuinympäristöstä. Muurimäet asuivat Tampereen keskustassa, mutta haaveilivat muutosta Pispalaan. Pispala on eloisa ja boheemi asuinalue, jossa on paljon vanhoja puutaloja komeassa harjunrinteessä.

"Emme halunneet pienten lasten kanssa vanhaa taloa, joka vaatisi valtavan remontin. Etsimme sellaista, jonka voisi muuttaa pintaremontilla oman oloiseksi", Eeva kertoo.

Sopivan kodin etsintä kesti pari vuotta, kunnes keväällä 2012 tärppäsi. Pispalanharjun kupeesta, aivan järvenrannan tuntumasta, löytyi kaksikerroksinen rivitaloasunto. Samalla viikolla syntyi perheeseen pikkusisko Nuppu.

Asunto ei ollut valmis, pikemminkin aivan muuta. Mutta Eeva ja Riku näkivät, että päivittämällä siitä saisi hyvän.

Valkopesua vailla

Talo sijaitsee Pispalan uudemmalla, 1980-luvulla rakennetulla alueella. Asunto oli remontoitu edellisen kerran 1990-luvulla.

Sisustuksen tyylilaji oli raskas: kodissa oli paljon tummia tapetteja, monenlaisia boordeja ja massiiviset keittiökaapistot.

"Halusin kodista valoisan ja valkoisen. Kun lattia ja seinät ovat valkoiset, tunnelmaa on helppo vaihtaa tekstiileillä", Eeva sanoo.

Remontissa kaikki tapetit poistettiin ja tilalle sudittiin valkoista maalia. Tammiparketti hiottiin, ja sen pinta käsiteltiin ­valkoöljyllä. Keittiökaapistot vaihdettiin Kvikin mattavalkoisiin. Myös kosteat tilat uusittiin. Remontti valmistui kahdessa kuukaudessa, ja Muurimäistä tuli pispalalaisia loppuvuodesta 2012.

Keittiöön Eeva valitsi Kvikin mattavalkoiset, vetimettömät kaapistot. Värikkäillä astioilla ja tekstiileillä voi vaihtaa tunnelmaa.

Pieni työtila sopii vaikkapa blogien seuraamiseen. Portaiden alla oli ennen kiinteät kaapistot, mutta purkamalla ne tilaan saatiin loistava kolo työpisteelle. Tuoli on Tolixin.

Valkoista sisustusta täydentävät mustat ja pastellisävyiset yksityiskohdat.

"Sain suunnitteluun paljon apua veljeni vaimolta, joka on sisustusalan artesaani. Mutta monet valinnat osasimme Rikun kanssa tehdä itsekin."

Ei ihme, sillä Eeva suhtautuu sisustamiseen intohimoisesti. Ideoita oli ehtinyt kertyä roppakaupalla kodin etsinnän aikana.

"Saan lehdistä ja blogeista inspiraatiota sisustamiseen. Blogimaailman löytäminen sai minut kiinnostumaan omasta kodista aivan eri tavalla kuin ennen. Suosikkiblogejani ovat muun muassa Weekday Carnival, Time of Aquarius ja Mrs Jones."

Kestäviä unelmia

Asunnossa on selkeä pohjaratkaisu, jonka ansiosta kotia on helppo muuntaa sisustamalla. Alakerrassa syödään ja oleskellaan – siellä sijaitsevat keittiö, ruokatila ja olohuone. Yläkerrassa ovat makuuhuone, lastenhuoneet, sauna ja kodinhoitotilat.

Unnan sänky löytyi mökiltä, ja vaari maalasi sen valkoiseksi. Sängyn alle tehtiin säilytyslaatikot leluille. Mustat lakanat ovat Marimekon mallistoa ja fanttityynyt Finlaysonilta. 

Makuuhuoneen seinä on Eevan maalauslistalla. Sinne on suunnitteilla graafinen maalaus, jonka sävyissä toistuisivat koko kodista tutut pastellin sävyt.

Eeva Muurimäen mielessä pyörii edelleen sisustusideoita.

"Monet haaveistani odottavat lasten kasvamista. Kun Unna ja Nuppu ovat vähän isompia, hankimme laadukkaat, valkoiset sohvat ja upeat matot."

Eeva tekee mielellään pitkäikäisiä hankintoja.

"Iän myötä olen alkanut ajatella, että kannattaa hankkia laadukasta, vaikka se olisi hieman kalliimpaa. Haaveilen esimerkiksi konjakinvärisellä nahalla verhoillusta Egg-tuolista, jonka Arne Jacobsen on suunnitellut."

Kun Eeva etsii tiettyä kalustetta, hän seuraa Huuto.netiä ja pitää silmänsä auki kirpputoreilla tai vaikka omien vanhempien varastossa. Parhaillaan hän metsästää Artekin jakkaroita.

"Toivon, että löytäisin ne yöpöydiksemme mieluiten käytettyinä. Kierrätän mielelläni, jos vain mahdollista."

Ruokailutilan sinisen ja valkoisen valaisimen Eeva hankki suosikki­liikkeestään Illums Bolighusetista Kööpenhaminasta. Kolmannen lampun Eeva osti Ikean tarjouskorista ja maalasi vannemaalilla kupariseksi.

Unna sai itse valita huoneensa värisävyt. Mustan ja valkoisen lisäksi siellä on keltaista ja vaaleanpunaista.

Helppouden vuoksi Eeva tilaa sisustustavarat usein netistä.

"Nautin kuitenkin siitä, että voin mennä sisustuskauppaan fiilistelemään. Tampereella suosikkini on Design Boulevard."

Kaikkea kivaa ei löydy kotimaasta. Mutta ei tarvitsekaan.

"Sisustuskaupoista suosikkini on tanskalainen Illums Bolighus, jonne menen aina, kun olen Kööpenhaminassa tai Tukholmassa. Tampereelta on helppo lentää kumpaankin kaupunkiin viikonloppulomalle."

Elina

Rikkaana on hyvä olla, rahalla saa kaikki mitä haluaa. Voi apua miten ärsyttävä juttu lukea!! Myötähäpeää suorastaan tunnen ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla