KK-keittiössä on syksyn ajan muisteltu lapsuuden ruokamakuja. Lue ihanat tarinat ja jaa omasi kommenteissa!

Rakkaudella hapankaalisoppaa

"Hyvin usein tullessani mummin luokse käymään, oli hän keittänyt hapankaalisoppaa. Iso saavi maailman herkullisinta hapankaalia keiteltiin täydelliseksi ajan kanssa, lempeästi ja rakkaudella.

Jo avatessani mummin rappukäytävän oven ilahduin tuntiessani hapankaalin tuoksun. Soppa oli minua varten ja minua ajatellen tehty."

Pirita Pennanen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Veripalttua ja puolukkahilloa

"Lapsena mummun tekemä veripalttu oli herkullisinta puolukkahillon kanssa. Veripalttua en ole saanut mummon kuoleman jälkeen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minna-Riitta Hietikko 

Pannukakkua ja jalkapalloa

"Kävimme lauantaisin mummulassa saunomassa. Saunan jälkeen oli aina tarjolla mummun tekemää pannukakkua omenahillon ja sokerin kera. Kyytipojaksi saimme punaista maitoa. Syödessä tv:stä tuli Englannin liigan jalkapallo-ottelu.

Vielä nykyäänkin, kun näen englantilaista jalkapalloa, punaista maitoa tai pannukakkua, palaan hetkeksi mummulan pyöreään pöytään."

Karri

Mummon marjapuuroa

"Lapsuuteen liittyvä rakas ruokamuisto on mummon marjapuuro, jota tarjottiin Arabian laakealta tarjoiluvadilta. Silloin 70-luvun alussa käytettiin kaikki hyödyksi ja marjapuuroa keitettiin mehumaijaan jääneistä marjoista. Puolukkapuuro keitettiin ruisjauhoon, ja se oli kauniin tummanpunaista."

Helena Lyytikäinen 

Ensimmäinen salaatti

"Lapsuudesta muistan, kun meillä alettiin tekemään salaattia. Kerä lehtisalaattia ja joukkoon pilkottiin kurkkua. Ei muuta. Kastikkeeksi tehtiin purkillinen kuohukermaa, jonne lisättiin tilkka etikkaa, sinappia ,suolaa ja sokeria. Kastike sekoitettiin ja lisättiin salaatin joukkoon."

Leenuska

Sian kyljellä mureutetut paistit

"Paras makumuistoni on ehdottomasti isän tekemä stroganoff. Se oli täydellistä, siinähän ei ollut sipulia, jota me siskoni kanssa lapsena inhosimme. Oikeasti sipulia oli paljon, isä oli vain silpunnut sen hakkurilla niin pieneksi, että se suorastaan suli kastikkeen sekaan."

Anne Soikkeli

Mummon perunapiirakat

"Mummon perunapiirakat, voi sitä ihanuutta!

Ne olivat silloin ennen ihan tavallisia pyöreitä piirakoita, jotka maistuivat taivaallisilta. Niissä oli rapea ruiskuori, sopivan suolainen perunamuussitäyte, kaunis haarukalla tehty koristeraitaus ja ihanasti sulava voi uunituoreitten piirakoitten päällä. Sellaisia en mummon kuoleman jälkeen ole maistanutkaan."

Marjatta Taskinen

Ruisleipää ja tilliä

"Vietin mummolassa kesälomiani 1960-luvun alussa. Teimme tätini kanssa maatalon askareita ja iltaisin saunoimme ja uimme.

Illalla iski kova nälkä. Mummo oli leiponut ruisleipää, jota leikattiin leivän pituiset viipaleet. Päälle laitettiin reilu kerros napakan suolaista kotona kirnuttua voita. Voileipäpalaset kädessä lähdimme paljain varpain pitkin kasteista nurmikkoa mummon kasvimaalle, josta poimimme paksun kerroksen tilliä leivän päälle.

Maku, tuoksu ja tunnelma palautuvat tänäkin päivänä mieleen, kun saan omasta kasvimaastani ensimmäiset tillin varret."

Pirjo Kantanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla