Korvasienistä syntyy vaivattomasti monta ruokaa, kunhan jaksat ensin käsitellä sienet myrkyttömiksi.

Korvasieni kasvaa hiekkaisilla kankailla, joissa maan pinta on rikkoutunut. Hakkuuaukeilta ja kulottuneilta alueilta voi korvasieniä löytyä runsaastikin muutaman vuoden ajan.

Korvasieni on raakana myrkyllinen ja se vaatii ryöppäyksen.

Korvasienet alkavat puskea maan pinnalle huhti–kesäkuussa. Korvasieni on raakana myrkyllinen ja se vaatii ryöppäyksen.

Näin käsittelet korvasienet:

Harjaa sienet puhtaaksi hiekasta. Keitä tuoreita, puhdistettuja korvasieniä 5 minuuttia runsaassa vedessä (1 l sieniä ja 3 l vettä). Kaada vesi pois ja huuhtele korvasienet. Keitä uudessa vedessä toisen kerran viisi minuuttia. Kaada vesi taas pois ja huuhtele sienet kylmällä vedellä. Muista huolehtia keittiön tuuletuksesta korvasieniä keitettäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen ohjeen mukaan sieniä ryöpätään kymmenen minuutin ajan runsaassa vedessä käyttäen noin kuusi litraa vettä per yksi kilo sieniä. Huuhtele sienet hyvin ryöppäämisen jälkeen. Älä käytä keitto- tai huuhteluvettä uudestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Korvasieniä voi myös kuivattaa

Korvasieniä voidaan säilöä myös kuivaamalla. Kuivaamistilaa on tuuletettava tehokkaasti. Kuivattuja korvasieniä on liotettava vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä. Liotuksen jälkeen sienet keitetään kahteen kertaan vähintään viisi minuuttia kerrallaan. Keitinvesi heitetään pois ja sieniä huuhdellaan samalla tavalla kuin tuoreita.

Voit myös käyttää kaupan valmiita korvasienisäilykkeitä.

Voit myös käyttää kaupan valmiita korvasienisäilykkeitä. Ne ovat valmiiksi esikäsiteltyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla