
Arjen kiireiden pyörteissä ei aina ole riittävästi aikaa ruuanlaittoon. Näillä pikkunikseillä kokkaat arkiruokasi tavallista helpommin ja nopeammin.
Tee reilu määrä
-
Kastikkeita, keittoja ja laatikoita kannattaa tehdä kerralla suuri satsi. Pakasta ruokaa pikkurasioihin kiiirepäivän varalle.
-
Moni keitto paranee lämmitettäessä, kuten hernekeitto.
-
Paista kanaa, lihaa tai kalaa reilusti ja paketoi osa jääkaappiin seuraavan päivän salaatteihin tai piiraisiin.
Pakasta, pakasta
-
Keitettyä riisiäkin voi pakastaa - keitä siis ja varastoi.
-
Paista jauhelihaa valmiiksi pakasterasioihin ja nappaa tarvittaessa keittoihin tai pataruokiin.
-
Kastikkeet kestävät hyvin pakastamista. Sulata ne mikrossa tai ota jääkaappiin edellisenä päivänä.
Pilko pieniksi
-
Pilko pekonia jääkaappiin valmiiksi ja ruskista jauhelihan kanssa kokkauspäivänä. Pekoni antaa ruokaisuutta.
-
Kuutioi tomaatit, silppua sipuli ja murenna feta huomisen ruokaa varten tänään. Säilytä erillisissä astioissa jääkaapissa.
-
Porsaanfilee kypsyy nopeasti, kun leikkaat sen viipaleiksi jo raakana ja ruskistat pienissä erissä pannulla
Valmistele etukäteen
-
Esimerkiksi tomaattikastike vain mehevöityy, kun teet sen tarjoilua edeltävänä päivänä.
-
Keitä riisiä valmiiksi jääkaappiin ja lämmitä mikrossa.
-
Jos valmistat riisiruokaa, keitä riisiä niin paljon, että siitä riittää seuraavana päivänä suurusteeksi kanakeittoon.
Pyydä apua
-
Pyydä lihamestaria poistamaan lihasta kalvot.
-
Tarjouskalankin voi pyytää valmiiksi fileoituna.