Arjen kiireiden pyörteissä ei aina ole riittävästi aikaa ruuanlaittoon. Näillä pikkunikseillä kokkaat arkiruokasi tavallista helpommin ja nopeammin.

Tee reilu määrä

  • Kastikkeita, keittoja ja laatikoita kannattaa tehdä kerralla suuri satsi. Pakasta ruokaa pikkurasioihin kiiirepäivän varalle.

  • Moni keitto paranee lämmitettäessä, kuten hernekeitto.

  • Paista kanaa, lihaa tai kalaa reilusti ja paketoi osa jääkaappiin seuraavan päivän salaatteihin tai piiraisiin.

Pakasta, pakasta

  • Keitettyä riisiäkin voi pakastaa - keitä siis ja varastoi.

  • Paista jauhelihaa valmiiksi pakasterasioihin ja nappaa tarvittaessa keittoihin tai pataruokiin.

  • Kastikkeet kestävät hyvin pakastamista. Sulata ne mikrossa tai ota jääkaappiin edellisenä päivänä.

Pilko pieniksi

  • Pilko pekonia jääkaappiin valmiiksi ja ruskista jauhelihan kanssa kokkauspäivänä. Pekoni antaa ruokaisuutta.

  • Kuutioi tomaatit, silppua sipuli ja murenna feta huomisen ruokaa varten tänään. Säilytä erillisissä astioissa jääkaapissa.

  • Porsaanfilee kypsyy nopeasti, kun leikkaat sen viipaleiksi jo raakana ja ruskistat pienissä erissä pannulla

Valmistele etukäteen

  • Esimerkiksi tomaattikastike vain mehevöityy, kun teet sen tarjoilua edeltävänä päivänä.

  • Keitä riisiä valmiiksi jääkaappiin ja lämmitä mikrossa.

  • Jos valmistat riisiruokaa, keitä riisiä niin paljon, että siitä riittää seuraavana päivänä suurusteeksi kanakeittoon.

Pyydä apua

  • Pyydä lihamestaria poistamaan lihasta kalvot.

  • Tarjouskalankin voi pyytää valmiiksi fileoituna.