
Mitä kaeummin haudutat omenamehua ja mausteita, sitä makoisampaa glögiä saat.
Tämä vaalea glögi ei ole liian makeaa, sillä omenamehun oma makeus riittää mainiosti.
Mikä parasta, mehupurkkeja ja mausteita on helppo varata keittiöön pikkujouluvieraita varten. Jos kaikki mehu ei kulu joulun aikaan, tulee se käytettyä muutenkin.
Tee omenaglögi näin
- Kaada kattilaan litra omenamehua.
- Lisää kanelitanko, kolme tähtianista ja viisi kokonaista neilikkaa.
- Kuumenna kiehuvaksi, nosta liedeltä ja jätä kansi kattilan päälle.
- Anna juoman hautua vartista tuntiin. Kuumenna sitten uudelleen kiehuvaksi ja siivilöi kannuun.
Jos ei omenaglögi innosta, voit käyttää glögin pohjana muutakin mehua. Kokeile vaikka puolukkaa:
Tee puolukkaglögi näin
- Kaada kattilaan litra puolukka- tai karpalomehua.
- Lisää pussillinen glögimaustetta, kolme tähtianista, viisi mausteneilikkaa ja puoli desiä fariinisokeria.
- Keitä 15 minuuttia. Jätä juoma maustumaan, kunnes se on jäähtynyt. Siivilöi mausteet.
VINKKI: Jos et halua käyttää valmista glögimaustetta, lisää juomaan muutama kokonainen neilikka, muutama lastu inkivääriä, pari kanelitankoa, pomeranssinkuorta ja kardemummaa tähtianiksen ja mausteneilikan lisäksi. Myös ne siivilöidään pois kuumennuksen jälkeen.
Kauanko glögi säilyisi jääkaapissa?