
Jos perinteinen piparikuorrutus kyllästyttää, voi tehdä idearetken kaupan karkkihyllylle. KK testasi muutaman netissä ihastuttaneen karkkikoristelun. Vihreät kuulat ja nallekarkit toimivat pipareissakin, mutta sulatettu vaahtokarkki ei päässyt jatkoon.
Vaahtokarkkisula tahmasi paikat
Sulatettu vaahtokarkki kuulostaa menetelmänä helpolta. Pussillinen vaahtiksia mikroon ja sitten vain kuorruttamaan.
Vaahtokarkit sulavat nopeasti, joten mikrosta riippuen 20 sekunnin sulatus riittää. Lisäsin 90 gramman vaahtokarkkipussin sekaan myös 2 rkl vettä, jotta seoksesta tuli tasaista.
Sulatettu vaahtokarkki sopii isoille pinnoille.
Sulatus onnistui hyvin, mutta seoksen levittäminen oli hankalaa. Vaahtokarkki venyi ja tahmasi kaikki paikat, mihin se ennätti koskea. Parhaiten sulatettu vaahtokarkki soveltuu isojen pintojen kuorruttamiseen. Lisäkoristeet tarttuvat kuorrutteen pintaan helposti ja kuorrute kovettuu nopeasti.
Kuorrutteen maku ei miellyttänyt.
Vaahtokarkkikuorrutteen maku on on vaahtokarkkimainen, joten se on erityisesti lasten mieleen. Tarkkojen koristelun tekemisessä perinteinen pikeeri on helpompaa käsitellä.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/vaahtokarkkikuorrute.jpg?itok=FuPqZqOq)
Nallekarkki-ikkunat maistuivat marjaisilta
Karkin sulattaminen piparin keskelle sujui helposti.
Ensin piparin keskelle tehtiin aukko toiselle muotilla. Sen jälkeen piparit paistettiin lähes kypsiksi ja karkit lisättiin aivan lopuksi. Nallekarkit sulivat minuutissa ja ensimmäisissä pipareissa karkki suli reunojen yli.
Kauniit piparit ovat ihana ruokalahja.
Karkki-ikkunat ovat todella kauniita, ja pipareista saa ihania ruokalahjoja. Myös piparitalossa tekniikkaa kannattaa hyödyntää. Nallekarkkien maku on ihanan marjaisa, joten piparit maistuivat aikuisellekin.
Jee, vihreä kuula toimii piparissakin!
Kokeilin lisäksi, miten vihreän marmeladikuulan sulatus onnistuu: kuula sieti olla uunissa täyden paistoajan, eikä se ennättänyt sulaa edes aivan kokonaan.
Lopputulos on kauniin röpelöinen ja sokerihippujen ansiosta talvinen.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/ennen_jalkeen.jpg?itok=GFeLSr4H)
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/ikkunalasipipari.jpg?itok=ZZiHpR0M)
Lue myös, miten karkit toimivat joulutorttujen täytteessä: