Omenoista saa kuivaamalla hyvää naposteltavaa tai täydennystä mysliin. Kuivatut omenanpalat ja -viipaleet ovat tiivistä tavaraa, jossa useimpia hyödyllisiä ainesosia on suhteessa enemmän kuin tuoreessa omenassa.
Omenoista saa kuivaamalla hyvää naposteltavaa tai täydennystä mysliin. Kuivatut omenanpalat ja -viipaleet ovat tiivistä tavaraa, jossa useimpia hyödyllisiä ainesosia on suhteessa enemmän kuin tuoreessa omenassa.

Kuivatut raaka-aineet säilyvät oikein säilytettynä jopa vuoden, vihannekset pidempäänkin. Kuivurin ohella puuhaan käy uuni.

Kuivaaminen onnistuu parhaiten kuivurilla mutta myös alhaisella lämmöllä tavallisessa uunissa.

Kuivaus on hidas metodi. Broilerin ja kasvisten kuivaaminen vie jopa päivän, mutta jos kuivaat kerralla isompia annoksia, saat kaappiin valmiiksi monta valmisruokaa retkiä ja arkea helpottamaan.

Vähärasvainen liha säilyy jääkaapissa puoli vuotta, pakastettuna vuoden.

Säilytä kuivattu broileri muovipussissa tai vakuumipakattuna jääkaapissa. Vähärasvainen liha säilyy jääkaapissa puoli vuotta, pakastettuna vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin kauan kuivuminen kestää

  1. Vihannekset: uunissa 10–20 tuntia, kuivurissa 10–15 tuntia
  2. Broileri: uunissa 8 tuntia, kuivurissa 4 tuntia
  3. Marjat: uunissa 15–30 tuntia, kuivurissa 5–15 tuntia kosteudesta riippuen
  4. Omena: ohuina siivuina uunissa 12 tuntia, kuivurissa 6 tuntia. Omenarenkaiden ilmakuivatus esimerkiksi lankaan tai grillitikkuihin pujotettuna kestää 2–3 vuorokautta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla