Kun huurre valtaa pakastimen sisäpinnat, on sulattamisen aika.
Kun huurre valtaa pakastimen sisäpinnat, on sulattamisen aika.

Pakastin on hyvä sulattaa kerran pari vuodessa, ja viimeistään silloin, kun sisäpinta on kauttaaltaan jäähileen peitossa.

Katso kuusi vinkkiä, joiden avulla sulatat pakastimen nopeimmin!

1. Tyhjennä

Kytke virta pois ja tyhjennä pakastin. Kaappipakastimesta voit nostaa pakasteet koreissaan lattialle tai talvella jos mahdollista, mielellään ulos. Peitä pakasteet esimerkiksi huovalla sulamisen hidastamiseksi.

2. Kuuma vesi nopeuttaa

Laita pakastimeen kattilassa tai astiassa reilusti höyryävän lämmintä vettä. Vaihda vesi kuumaan muutaman kerran sulattamisen aikana. Jätä pakastimen ovi auki.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kaavi huurre pois

Poista jäälevyt vasta sitten, kun saat ne helposti irti käsin. Älä hakkaa jäätä millään terävällä. Voit kaapia huurretta esimerkiksi tyhjän pakastusrasian reunalla. Sohjo putoaa rasiaan, eikä rousku pakastimen pohjalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Huolehdi sulamisvesistä

Pyyhi sulamisvedet pois pakastimen pohjasta, jos ne eivät ohjaudu itsestään pakastimen pohjassa olevan aukon tai pohjan etureunassa olevan kourun kautta ulkopuolelle laitettuun astiaan.

5. Puhdista

Pese irto-osat, pyyhi ulkopuoli ja pakastimen takaosa. Imuroi pakastimen takana oleva jäähdytyskoneisto varovasti. Kuivaa sulanut pakastin kuivaksi myös sisältä ennen uudelleen pakastamista.

6. Pakasta

Kytke pakastin pakastuskytkennälle. Säädä säilytyskytkennälle, kun pakastimen sisälämpötila on -18 astetta.

Vinkki: Jos sulatettu pakastin on jonkin aikaa käyttämättä, muista pitää sen kansi tai ovi raollaan.

Sitten vain ihania uusia pakastushetkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla