Pääsiäisen rocky road -suklaaherkun sattumiksi sopivat suklaamunat, keltaiset marengit ja kauniin vihertävät pistaasit.
Pääsiäisen rocky road -suklaaherkun sattumiksi sopivat suklaamunat, keltaiset marengit ja kauniin vihertävät pistaasit.

Pääsiäismunista voi loihtia helposti hauskoja herkkuja. Koristele suklaamunilla vaikkapa juustokakku tai tarjoile niistä herkullinen mousse jälkkäriksi.

Suomalaiset syövät pääsiäisenä miljoonia suklaamunia. Pelkästään K-kaupat myivät niitä viime pääsiäisenä 4,2 miljoonaa. Mutta ollaanpa rehellisiä, suklaamunat eivät ole sitä ihan parasta suklaata.

Pienellä vaivalla niistä kuitenkin syntyy huippuhyviä pääsiäisherkkuja. Hauskat koristeet pääsiäiskakkuun saat, kun murskaat erilaisia suklaamunia ja asetat osan puolikkaina kakun pinnalla. Viimeistele koristelu pienillä suklaatäytemunilla. Hyvä esimerkki pääsiäismunakakusta on Ruususuu ja Huvikumpu -blogin Annin tekemä hittiherkku kinuskinen kinderjuustokakku

Vähän kiireisempi leipuri koristelee suklaamunilla pääsiäis-rockyroadinSiinä sulan suklaan joukkoon piiloutuu monenlaista herkkua: pistaaseja, keltaisia marenkeja ja sitruunalakua. Samoja sattumia on rocky roadin päälläkin yhdessä suklaamunan sirpaleiden kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjeen voit napata tästä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onttoa suklaamunaa voi käyttää jälkkäriastiana. Muodikkaat töhnämunat on täytetty suklaamoussella, mutta raikas jälkkäri syntyisi myös mango- tai aprikoosirahkalla täytetyistä suklaamunista. Koristeluun sopivat pääsiäisrakeet.

Ohjeen löydät tästä:

Vaikka sirpaleet tuovat onnea ja enemmän sattumia kokin maisteltavaksi, yksi niksi auttaa tekemään siistiä jälkeä, jos haluat halkaista suklaamunan tasaisesti. Kastele terävä veitsi kuumaan veteen ja leikkaa lämpimällä veitsellä suklaamunasta hattu tai puolikkaat irti toisistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla