Sipuli sopii ruuan raaka-aineeksi ja mausteeksi.
Sipuli sopii ruuan raaka-aineeksi ja mausteeksi.

Kun kerran harjoittelee leikkaamaan sipulin oikein, syntyy aina tasakokoista silppua. Neljällä vinkillä onnistut.

  1. Halkaise ja kuori sipuli. Älä leikkaa kantaa pois.
  2. Aseta sipulinpuolikas lappeelleen leikkuulaudalle. Leikkaa halkaistuun sipuliin terävällä veitsellä ohuita viiltoja pitkittäissuunnassa siten, että viillot eivät osu kantaan asti.
  3. Pidä sipuli paikallaan ja leikkaa se vaakasuunnassa kahteen tai  kolmeen kerrokseen, sipulin koon mukaan. Älä nytkään leikkaa kantaan saakka.
  4. Silppua sipuli poikittaissuunnassa. Saat soman kasan sipulisilppua ja käteesi jää kanta. Silppua myös se.

Vinkki! Harjoittele leikkaamaan niin, että veitsen kärki on koko ajan kiinni leikkuulaudassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla