
Tummasta balsamiviinietikasta saa keitettyä ihanaa, paksua ja vähän makeaa salaatinkastiketta.
Näin onnistut
Mittaa pieneen kattilaan 1¼ dl balsamiviinietikkaa, saman verran hunajaa tai fariinisokeria ja 2 dl vettä (omenamehukin käy). Sekoita ainekset keskenään ja keitä kasaan välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimaista. Siirappi saa jäädä melko juoksevaksi, sillä se sakenee jäähdyttyään.
Pullota siirappi pieneen puhtaaseen pulloon. Säilytä siirappi jääkaapissa.
Pizzan ja mansikoiden päälle
Balsamicosiirappi kruunaa salaatit, sopii paistetun kanan seuraan ja antaa makua liharuuille. Kokeile myös juustojen kastikkeena, esimerkiksi vuohenjuuston, halloumin tai parmesaanin kanssa.
Balsamicosiirappi sopii myös pizzan päälle. Mansikoiden seuraankin balsamicosiirappi käy.
Mausta tähtianiksella
Balsamicosiirappiin saa uutta makua, kun keittelyvaiheessa sekaan lisää esimerkiksi tähtianista ja kuivattua rosmariinia. Myös mustapippuri ja hienonnetut fenkolinsiemenet sopivat siirapin joukkoon.