Kuppikakku maistuu laskiaispullalta, mutta on helpompi leipoa.
Kuppikakku maistuu laskiaispullalta, mutta on helpompi leipoa.

Laskiaispullakausi, leivonnaissesongeista paras, on täällä! Kata vaihteeksi pöytään pitkoa, pötköä ja vuokapullaa.

Jos mietit suhdettasi laskiaispullaan (rakastatko perinteistä, mutta silti kaipaisit hiukan vaihtelua), nämä viisi herkullista reseptiä ovat juuri sinulle! Leivo perinteisen kuohkea pulla ja siivuta väliin mantelimassaa. Tai luo uusi perinne ja valmista laskiaiseksi kuppikakkuja.

Tiesitkö? Mantelimassa oli aikoinaan Ruotsista rantautuneen laskiaispullan alkuperäinen täyte.

1. Laskiaismuffinit

Mantelimassa ja kermavaahdon kera tarjoillut muffinit saattavat olla jopa parempaa kuin pulla. Ainakin ne on helpompi leipoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Laskiaispitko

Jos syöjiä on paljon, leivo pulla vaihteeksi pitkon muotoon. Mantelimassatäyte on pitkossa korvattu toscakuorrutuksella ja väliin laitetaan vadelmahilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


3. Suklainen laskiaispulla

Melkein kuin täytekakku, niin muheva on mantelimassalla, hillolla ja kermavaahdolla täytetty pullapötkö. Päälle rouhitaan vielä suklaata ja tomutellaan sokeria. Tästäkin herkusta riittää isolle porukalle ja kaikki saavat leikata juuri itselleen sopivan palan. Jos et jaksa leipoa, osta kaupasta valmis pitko ja täytä ne suklaisen laskiaispullapötkön tapaan.


4. Laskiaisen vuokapulla

Ja jos et ehdi leipoa, paista laskiaiseksi nopea vuokapulla ranskanleivästä. Vuokapulla on vähän kuin köyhät ritarit. Paitsi parempi.


Perinteinen laskiaispulla

Parhaimmillaan perinteinen laskiaispulla on kuohkea ja pehmeä kermaunelma, ja tietysti täytetty mantelimassalla. Sen voi totta kai vaihtaa maun mukaan mansikkahilloon. Herkkusuut lastaavat kyytiin molempia.

Vinkki! Jos mantelimassa on intohimosi, tee sitä itse. Helpoiten teet sen kokonaisista manteleista monitoimikoneessa.

Mantelimassa

  • 100 g manteleita kuorittuina tai kuorineen
  • 1¼ dl sokeria
  • 1 rkl vettä
  1. Surauta mantelit sähköisellä leikkurilla tai monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Lisää sokeri.
  2. Jatka jauhamista kolmisen minuuttia. Lisää vesi ja mausta halutessasi  karvasmanteliaromilla: muutama tippa riittää. Aja vielä koneella hetken, jotta seoksesta tulee tasainen.
  3. Pyörittele mantelimassasta yhtenäinen pallo. Älä vaivaa liikaa, sillä silloin massa murenee. Kääri tuorekelmuun ja säilytä käyttöön asti jääkaapissa.

Vinkki! Jos haluat laskiaispullista hauskasti uuden näköisiä, värjää mantelimassa karamellivärillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla