
Megapatukassa on puhtia kuin pienessä kylässä. Ja lisäksi koukuttava maku.
Gluteenittomat ja vegaaniset raakasuklaapatukat maistuvat muhevan suklaisilta. Pienikin pala taltuttaa makeanhimon.
Raakasuklaapatukat
noin 20 palaa, valmistusaika 2 tuntia
- 4 dl (225 g) cashewpähkinöitä
- 7 dl (240 g) kookoshiutaleita
- 10 isoa kivetöntä ja pehmeää taatelia
- 2 ¼ dl raakakaakaojauhetta
- 1 ¼ dl vaahterasiirappia
- hyppysellinen suolaa
Täyte
- ¾ dl kookosöljyä
- 1 ¼ dl raakakaakaojauhetta
- 1 dl vaahterasiirappia
Pinnalle
- ½ dl kaakaonibsejä eli kaakaopapurouhetta
Laita tehosekoittimeen cashewpähkinät. Tee niistä hienoa rouhetta mutta älä jauha niitä voiksi asti. Jos laitteesi ei ole riittävän tehokas, tee pohja kahdessa erässä.
Lisää kookoshiutaleet ja jatka sekoittamista. Lisää paloitellut taatelit ja kaakaojauhe. Laita kulhoon myös vaahterasiirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Painele seos pienen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
Valmista täyte. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Öljy sulaa jo + 25 asteessa.
Sekoita kookosöljy ja kaakaojauhe. Lisää vaahterasiirappi.
Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele pintaan kaakaonibsejä. Peitä kelmulla ja anna kovettua kylmässä vähintään tunnin.
Leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi.
Vinkki! Nibsejä ja muita raakasuklaan aineksia saa hyvin varustelluista ruoka- ja terveyskaupoista.