2–3 kg:n kinkku

Ruistaikina
ruisjauhoja
1 rkl suolaa
5 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä

Pinnalle
hunajaista sinappia
korppujauhoja

---

1. Ota kinkku huoneenlämpöön 3–4 tuntia ennen paistamista. Jos kinkun ympärillä on verkko, älä poista sitä.

2. Valmista ruistaikina sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kauli taikina ruisjauhoilla leivitetyn leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Nosta taikina verkon sisällä olevan kinkun ympärille. Painele taikina myös hieman kinkun alle. Nosta kinkku uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.

3. Työnnä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Varmista, että mittari ei osu luuhun, jos kinkussa on luu. Paista kinkkua 125 asteessa uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta. Nosta kinkku uunista ja poista mittari. Anna vetäytyä tunti.
Poista ruiskuori kinkun ympäriltä, samoin verkko.

4. Voitele kinkun pinta reilusti sinapilla. Ripottele päälle ja sivuille korppujauhoja. Jos haluat, voit työntää kinkun pinnan täyteen kokonaisia mausteneilikoita.

5. Ruskista kinkku nopeasti 250 asteessa 15–20 minuuttia.

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen, ohje Lahja Kölhi, Porvoo