2 (600–700 g) kevytsuolattua sillifileetä
1–2 punasipulia

Liemi
8 dl vettä
3 kanelitankoa
10–20 kokonaista maustepippuria

Lisäksi
5 dl sokeria
2 dl väkiviinaetikkaa
1 tl jauhettua neilikkaa

---

 

1. Mittaa liemiaineet kattilaan. Keitä kannen alla 30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekaan sokeri, etikka ja neilikka. Sekoita hyvin ja jäähdytä.

2. Leikkaa sillifileet sentin viipaleiksi. Kuori punasipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita silliviipaleet purkkiin kerroksittain punasipuliviipaleiden kanssa.

3. Sekoita jäähtynyt liemi hyvin. Kaada liemi purkkiin sillin päälle. Sulje kansi tiiviisti ja anna sillin maustua jääkaapissa 5–6 päivää.

 

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen, ohje Marita Kyöstilä, Espoo