noin 8 varrasta

3 valkosipulinkynttä
500 g lampaanjauhelihaa
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua paprikaa
½ tl jauhettua cayennepippuria
1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
suolaa, rouhittua mustapippuria
Vartaiden sivelyyn öljyä

Minttu-oliivikastike
1 valkosipulinkynsi
1 kesäsipuli varsineen
1 prk (280/150 g) mustia, kivettömiä kalamata-oliiveja
3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
noin 1 dl oliiviöljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria

---


1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sipuli varsineen.

2. Laita sipulit kulhoon oliivien, mintun ja öljyn kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita silppu jauhelihaan. Lisää seokseen mausteet ja minttu. Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 soikiota Tikuta vartaisiin (voit myös tikuttaa kebabit paistamisen jälkeen.)

4. Sivele vartaat kevyesti öljyllä. Paista grillissä 5–8 minuuttia. Tarjoile minttu-oliivikastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopii vaikkapa kuskus, riisi tai keitetyt varhaisperunat.

Vinkki! Voit halutessasi maustaa kebabien paistamiseen tarvittavan öljyn murskatulla valkosipulilla tai hienonnetuilla yrteillä.

Teksti Sanna Kekäläinen